Yksi maalivahti, yksi puolustaja ja yksi entinen hyökkääjä – erotatko puheiden perusteella Kisa-Eaglesin kaksi Ville Niemistä Stanley cup -voittajasta?

Kuka heistä torjuu, kuka puolustaa – ja kuka on se, joka on omien sanojensa mukaan hyökkääjänä ohittanut nämä molemmat? Osaatko yhdistää tekstin oikeaan kuvaan?

 

Ville Nieminen on muun muassa KooVeen, Tapparan ja Ilveksen paitaa urallaan kantanut Kangasalan Kisa-Eaglesin edustusjoukkueen maalivahti jääkiekon kakkosdivisioonassa.

Ville Nieminen #1

Nimi? Ville Nieminen.

Miten päädyit jääkiekon pariin? Vaari oli Tappara-fani ja houkutteli seuraamaan pelejä. Mika Lehto oli tosi kova suosikki, vaikka en silloin vielä ollut edes kiekkotouhuihin mukaan lähtenyt. Menin Kangasalle kiekkokouluun ja puolen kauden jälkeen siirryin Kisan joukkueeseen.

Mikä on ollut haastavinta pelipaikallasi? Pääkopasta on kiinni paljon: miten saa suljettua kaiken muun – huolet, murheet ja ilonaiheet – pois päästä ja keskityttyä vain siihen omaan pelaamiseen. Se on onneksi helpottanut, kun ikää on tullut lisää, mutta se on etenkin tällä pelipaikalla hankalinta.

Hienoimpia tilanteita tähänastisella jääkiekkourallasi? Varmaankin se, kun olin KooVeen A-junioreiden mukana pelaamassa Mestistä ja sain soiton, että nyt tarvittaisiin pelaamaan miesten Suomi-sarjaan. Olin nuori kaveri, 18-vuotias, ja se tuntui isolta hyppäykseltä eteenpäin. Sinne kun pääsin, pelasin hyvin ja sain pelata useamman pelin kuin olin ajatellut – se avasi ovet sittemmin Tapparan suuntaan.

Millaisia ajatuksia Kangasalan jäähalli herättää? Niin kauan kuin olen täällä asunut, on se siinä kököttänyt ja muistan siellä käyneeni. Välillä se on jopa ollut vähän kuin koti – tavallaan kotihalli se on ollut minulle aina. Sieltä on pelkkiä hyviä muistoja.

 

Ville Nieminen on Stanley cup -voittaja, olympiamitalisti ja yli 350 kotimaista liigaottelua pelannut entinen jääkiekkoilija.

Ville Nieminen #2

Nimi? Ville Nieminen.

Miten päädyit jääkiekon pariin? Isäni oli hyvä silloisen Mestiksen pelaaja, hyvä maalintekijä. Joukkueeseen liityin neljän vanhana, alle kolmevuotiaana opin luistelemaan.

Mikä on ollut haastavinta pelipaikallasi? Ei siinä oikein mitään haastetta ole ollut, mutta olisin aina halunnut pelata toista paikkaa – keskushyökkääjää. Pelasin junioreissa keskushyökkääjänä, mutta ajauduin laitahyökkääjäksi A-junioreihin mennessä. Ehkä sitä oli muiden silmissä parempi siihen rooliin, ja isossa kuvassa olisi tarvinnut harjoitella kokonaisvaltaisemmin ja olla kiinnostuneempi pallopeleistä enemmän.

Hienoimpia tilanteita tähänastisella jääkiekkourallasi? Se, että on saanut olla mukana ja saanut unelmastaan ammatin.

Millaisia ajatuksia Kangasalan jäähalli herättää? Se on oikein kaunis pikkuhalli, jossa on käytetty paljon puuta rakennusmateriaalina. Jonkin verran siellä on tullutkin vuosien varrella otteluita pelattua.

 

 

 

Ville Nieminen on jääkiekon kakkosdivisioonassa pelaavan Kangasalan Kisa-Eaglesin edustusjoukkueen puolustaja, joka juniori-iässä ainoalla kaudellaan hyökkääjänä teki 21 maalia – eikä syöttänyt yhtään.

Ville Nieminen #3

Nimi? Ville Nieminen.

Miten päädyit jääkiekon pariin? Isä vei Eaglesin kiekkokouluun ja siitä se sitten lähti. Taisin olla kuusivuotias. Pienestä pitäen olimme käyneet Ilveksen pelejä katsomassa.

Mikä on ollut haastavinta pelipaikallasi? Kaikkihan siinä hankalaa on… Mutta ehkä eniten se, että pysyy pelissä sisällä, osaa katsoa molempiin suuntiin ja on kokonaisvaltainen. Pitää olla oikeanlaista kovuutta mutta myös luistelunopeutta ja -taitoa pitäisi löytyä.

Hienoimpia tilanteita tähänastisella jääkiekkourallasi? Mieleenpainuvinta on varmaan ollut se, kun B2-sarjassa meillä oli tosi hyvä joukkue ja voitimme Mestiksen mestaruuden. Lopputurnauksessa menimme voitosta voittoon. Oli siinä oma latauksensa, kun vastassa oli Mestis-joukkueiden junioriporukoita.

Millaisia ajatuksia Kangasalan jäähalli herättää? Nostalgisia fiiliksiä ja tosi vahvoja muistoja, siellä on koettu monenlaista. Eipä se ole juuri muuttunut tässä vuosien varrella siitä, kun siellä ensimmäistä kertaa kävi.

 

Ellei toimitus mennyt itsekin ihan sekaisin, olivat tekstit ja kuvat jo valmiiksi juuri oikeassa järjestyksessä.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?