Easy hockey -kiekossa pääsee lätkäelämään kiinni kevyesti – KaVolla joukkue kolmessa eri ikäryhmässä

KaVon viisikolla takana onnistunut vaihto Ilvestä vastaan.

”Kenellä ei ole pelipaidassa numeroa – onko kenelläkään kapeaa erkkaa?”.

”Vähän jännittää olla ekaa kertaa Hakametsässä.”

Puheensorina Hakametsän jäähallin pukukopissa ei laannu, vaikka harva on aiemmin päässyt pukemaan varusteita Suomen ensimmäisen jäähallin alakerrassa ja pieni jännitys on täysin ymmärrettävää.

Kangasalan Voitto oli paikalla, kun Jääkiekkoliiton alaisuudessa viime vuoden päätteeksi pelattiin ensimmäinen Easy Hockey -jääkiekkoturnaus Hämeen alueella. Pelipaikkana toimi asiaankuuluvasti Suomen perinteikkäin kiekkopalatsi eli Hakametsän legendaarinen jäähalli.

Easy Hockey -nimellä kulkeva toiminta on matalan kynnyksen harrastuskiekkoa, jolla on suuri rooli Suomen Jääkiekkoliiton viisivuotisessa strategiassa. Liitto on ilmaissut haluavansa kantaa kortensa kekoon nuorison liikuntaharrastusten tukemisessa: lisenssit halutaan pitää edullisina ja eri puolilla maata pyritään aktiivisesti polkaisemaan pystyyn Easy Hockey -touhuun soveltuvia joukkueita.

– Tällä hetkellä Suomessa on 14 joukkuetta, jotka pelaavat kuin me eli varusteet päällä ja ihan kunnon hokia. Monessa paikassa höntsäillään ilman varusteita, tietää KaVo:n Easy Hockey -toimintaa pyörittävä Jussi Salminen.

Kangasalla on joukkue kolmessa eri ikäluokassa. Pienimmät pelurit ovat nuorimpia alakoululaisia, ”keski-ikäisten” joukkueessa pelaa viides–seitsemäsluokkalaisia ja varttuneimmat viilettävät isojen joukkueessa. Toiminta alkoi jo viime kaudella eli syksyllä 2018.

Mukana on sekä niitä, jotka ovat pelanneet jonkin verran jo aiemmin että niitä, joille kyynärsuojia on soviteltu käteen ensi kertaa.

– Muutama pelaaja on tullut ”ihan oikeasta” joukkueesta koettuaan, että jokapäiväinen treenaaminen on ollut vähän liikaa. Tässä pääsee elämään jääkiekkoelämää kevyemmin. Mielestäni tämä on hieno juttu, Salminen sanoo.

Joukkueet harjoittelevat Kangasalan jäähallissa kerran viikossa, mutta vuorojen ollessa tiukassa on usein jouduttu turvautumaan naapuriapuun eli Pälkäneen tekojääkaukaloon. Jussi Salminen uskoo, että jäätilanne saadaan neuvoteltua Easy Hockeylle suotuisammaksi ensi syksystä lähtien.

Harjoitusten ja Hakametsän turnauksen lisäksi pelaajat ovat päässeet jäälle esimerkiksi Lahdessa, jossa kaksi vanhinta joukkuetta ovat käyneet ottamassa mittaa Lahden Pelicansin joukkueista.

KaVon Easy Hockey -pelit jatkuvat muun muassa helmikuisella turnauksella Koulukadun kentällä – jolta Hakametsän tavoin ei siltäkään kiekkoperinteitä puutu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?