Pälkäneelle tarvitaan uusia vuokra-asuntoja lapsiperheille

Pälkäneen kunnan pitäisi saada houkuteltua rakennuttajia ja sijoittajia rakentamaan kuntaan uusia, tasokkaita vuokra-asuntoja lapsiperheille. Uskoisin, että niin Onkkaalassa kuin Luopioisissakin olisi tarve 4–5h+keittiö -asunnoille. Kaikki eivät nykyään halua tai voi asua omistusasunnossa, ja kunnassa vuokra-asuntotarjonta on tällä hetkellä valitettavan heikko. Kaikki isommat vuokra-asunnot tuntuvat liikkuvan hiljaisella tiedolla eteenpäin ja ne harvat, jotka eksyvät julkiseen tarjontaan, löytävät uudet asukkaat nopeasti.

Esimerkiksi Roholan alueella olisi hyvää tilaa uudelle, kauniille ja tasokkaalle perheasunnoista koostuville rivitaloille tai muille vastaaville asumismuodoille. Uskallan väittää, että näillä saataisiin houkuteltua kuntaan uusia lapsiperheitä, ja jo kunnassa asuvatkaan eivät katselisi rajan yli paremman toivossa. Lisäksi toistaiseksi rakentamattomille uusille asuinalueille alkaisi varmasti nousta myös omistusasuntoja, kun joku uskaltaisi niin sanotusti aukaista pään.

Ja jotta ei unohdeta muita väestöryhmiä, myös pienemmille uusille ja hyväkuntoisille vuokra-asunnoille on varmasti markkinat. Myös ikääntyvä väestö kaipaa tasokasta asumista palveluiden läheltä. Samoin pariskunnat ja yksinelävät.

Nyt heitänkin pallon kunnan päättäjille, markkinoinnista vastaaville ja muuten elinvoima-asioiden kanssa painiville.

Aurinkoista kevättä ja noususuhdanteista tulevaisuutta toivottaen,

Ina Varislaakso

Kommentointi on suljettu.