Pudotuspelivastustaja varmistui voitolla – Luja-Lukko näytti mestarivalmentajalle parhaat puolensa

Valmentajalegenda Juha Hämäläinen johti Lukon peliä, kun pälkäneläisjoukkue haki makean 3–0-voiton Vilppulan Tähdestä. Kuva: Asko Niemi.

Takavuosien Suomen mestari Juha Hämäläinen tuurasi Heikki Kososta Luja-Lukon pelinjohtajana Vilppulassa lentopallon kakkossarjan toiseksi viimeisellä kierroksella. Legendaarinen lentopallovalmentaja yllättyi positiivisesti pälkäneläisjoukkueen vahvasta esityksestä. Täysi pistepotti varmisti sen, että Lukko kohtaa kakkossarjan pudotuspeliavauksessa Raision Loimun kakkosjoukkueen.

Mikä ottelu: Vilppulan Tähti – Pälkäneen Luja-Lukko. Lentopallon kakkossarjaottelu Parkkivuoren urheilutalossa.

Ennakkoasetelma: Lukon lohkovoitto sinetöityi jo edellisviikonloppuna, mutta pälkäneläiset tarvitsivat vielä lisäpisteitä varmistaakseen toisen sijan pudotuspelejä varten laadittavassa rankingissa. Lisäksi Lukko halusi valloittaa Parkkivuoren kärsittyään syyskierroksella 1–3-tappion Matti Hietasen tähdittämälle joukkueelle. Takavuosien maajoukkuetähti ei ollut nyt mukana.

Miten kävi: Lukko oli kuskin paikalla koko ajan ja nappasi maukkaan 3–0 (25–19, 25–23, 25–16) -vierasvoiton. Päättäväinen ja määrätietoinen pälkäneläisjoukkue oli edellä kaikilla osa-alueilla.

Ratkaisu: Lukon voitto perustui erinomaiseen vastaanottoon. Koko pelissä ei tullut yhtään suoraa nostovirhettä. Niinpä passari Juhani Salminen pääsi pyörittämään hyökkäyspeliä mielensä mukaan.

Onnistujat: Salminen onnistui pelinrakentelussaan paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella ja pokkasi illan päätteeksi parhaan pelaajan palkinnon. Kapteeni Ville Järnvall näytti vahvaa esimerkkiä muille lukemin 15/+12. Sentteri Reko Käenniemi oli vahvassa vedossa.

Oho! Suurin mielenkiinto kohdistui Lukon pelinjohtoon. Lukko tarvitsi tuuraajan Kuusamossa lomailleelle Heikki Kososelle ja löysi hätäavukseen takavuosien menestysvalmentajan Juha Hämäläisen. Liigaympyröissä ja nuorten maajoukkueissa karaistunut tamperelaisluotsi tunsi monta Lukon pelaajaa entuudestaan tutustuttuaan heihin Tampereen urheiluakatemian, Sammon keskuslukion urheilulinjan ja urheiluamis Tredun valmennusryhmässä.

Kommentti: ”Vaikka mukana oli paljon tuttuja kavereita, en tiennyt mitä voi odottaa. Joukkue yllätti minut positiivisesti. Pojat panivat parasta pötyä pöytään.” (Lukon valmentaja Juha Hämäläinen)

Entä nyt? Lukko käy vielä lauantaina Korian Ponnen vieraana ja yrittää kuitata muutaman viikon takaisen tappionsa. Sen jälkeen on edessä pudotuspelihuipennus. Lukko kohtaa neljännesvälierissä Raision Loimun kakkosjoukkueen. Raisiossa pelataan 14.3. ja Kostia-areenalla heti 15.3. tutusti kello 16.