Kehuttu muoto, askarruttava sisältö – Kangasalan kaavoituskatsaus sai hyväksynnän valtuustolta

Monisivuisen lehdykäisen sijaan Kangasalan uudesta kaavoituskatsauksesta tehtiin yksi ainoa A3-kokoon tiivistetty paperi.

Kuhmalahden rantaosayleiskaavan sekä Kuhmalahden kirkonkylän ja Pohjan kyläyleiskaavojen on määrä valmistua vielä tänä vuonna, mutta maaseutualueiden osayleiskaavaa ja Sahalahden rantaosayleiskaavaa työstetään edelleen. Kangasalan elinympäristöjohtajan Sirkku Malvialan mukaan Sahalahden kaavassa tehdään vielä työtä ainakin kiinteistöselvitysten kanssa.

Kaikkiaan aktiivisessa asemakaavoituksessa on Kangasalla kolmisenkymmentä hanketta ja vireillä vajaat 80 – yleiskaavoja on vireillä kymmenen.

Kaavoitusasioita esiteltiin Kangasalan valtuutetuille osana tämänvuotiseen kaavoituskatsaukseen  tutustumista. Vastaanotto oli kiinnostunut, eikä vähiten katsauksen uusitun ja pelkistetyn ulkoasun vuoksi.

Valtuutettuja askarrutti teollisuustonttien määrä sekä se, miten uusien kaavojen tuomien lapsiperheiden tarpeisiin ja liikennemäärien kasvuun on varauduttu.

Elinympäristöjohtaja Malviala muistutti, että Lemetyn 330 asukkaan, Mäkirinteentien 230 asukkaan ja Pikonkankaan Valimon 810 asukkaan kaavat eivät ole toteutumassa heti ja täydellä volyymilla. Lapsiperheiden osalta tilanne on Malvialan mukaan huomioitu vielä hyväksymättä olevassa päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksessä, koululaajennuksin ja oppilaaksiottorajoja tarkistamalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?