Kangasalla kerätään näkemyksiä liityntäpysäköinnistä

Kangasalan kaupunki on avannut kyselyn liityntäpysäköintiin käytettävistä paikoista ja kehittämistarpeista. Näkemyksiä toivotaan myös niiltä, jotka eivät ole käyttäneet liityntäpysäköintiä.

Kangasalla selvitetään kevään aikana liityntäpysäköinnin nykytilaa ja kehitystarpeita. Tavoitteena on muodostaa kokonaiskuva liityntäpysäköinnin kysynnästä ja nykyisten paikkojen riittävyydestä. Samalla pyritään selvittämään, missä kaikkialla liityntäpysäköintiä tällä hetkellä tapahtuu ja onko kaupungin nykyisiä liityntäpysäköintialueita tarpeen parantaa – tai löytää kokonaan uusia liityntäpysäköintiin sopivia paikkoja.

Liikennesuunnittelija Tuomas Kähkönen pitää liityntäpysäköintiä tärkeänä osana kaupungin joukkoliikenteeseen liittyviä palveluita.

– Liityntäpysäköinnin avulla joukkoliikenteen käyttö helpottuu myös kauempana pääreiteistä asuville, Kähkönen näkee.

Toimiva joukkoliikenne on nostettu yhdeksi Kangasalan vetovoimatekijöistä ja siihen on satsattu viime vuosina aiempaa enemmän.

– Vaihtamalla liityntäpysäköinnissä omasta autosta joukkoliikenteeseen voi välttää määränpään pysäköintiongelmat ja ruuhkaliikenteessä ajamisen sekä pienentää samalla omaa hiilijalanjälkeään, Kähkönen sanoo.

Selvitykseen liittyy tiistaina 24.3. auennut nettikysely, jolla kerätään tietoa muun muassa liityntäpysäköinnin käyttäjien matkaketjusta, saapumissunnista ja syistä hyödyntää liityntäpysäköintiä.

– Nykyiset liityntäpysäköintimahdollisuudet eivät välttämättä ole kattavasti kaikkien tiedossa tai palvele kaikkia asiasta kiinnostuneita, joten kyselyyn toivotaan vastauksia myös niiltä kaupunkilaisilta, jotka eivät ole käyttäneet liityntäpysäköintiä, Kähkönen huomauttaa.

Nettikysely löytyy Kangasalan kaupungin kotisivuilta ja suoraan osoitteesta https://link.webropolsurveys.com/S/18EC37DD27A3C1B5. Kysely on avoinna 8.4. asti.

Osana selvitystä Kangasalla on tietyillä pysäköintialueilla jaettu kyselykutsuja myös suoraan autojen tuulilaseihin. Kaupunki toivoo kutsun saaneita vastaamaan siinä osoitettuun kyselyversioon. Selvityksen toteuttaa Kangasalan kaupungille Linea Konsultit Oy. Nettikyselyyn ihmisiä houkutellaan vastaamaan palkintona olevalla lahjakortilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?