Kirjastot pysyvät kiinni, palautusluukut suljetaan

Valtioneuvosto on linjannut kirjastojen sulkemisten jatkamisesta 13. toukokuuta asti. Myös Pälkäneen ja Kangasalan kirjastojen toimipaikat ovat suljettuina ainakin tuohon asti. Omatoimikirjastot eivät ole käytössä eikä kirjastoauto kulje.

Kirjastoissa yritetään kaikin keinoin estää tartuntojen leviäminen. Tämä tarkoittaa sitä, että aineistoa ei lainata eikä jaella millään tavoin, joten myös kirjastojen palautusluukut suljetaan perjantaista 3. huhtikuuta alkaen.

Aluehallintoviraston ohjeen mukaisesti kirjastojen ei pidä ottaa vastaan eikä käsitellä palautettavaa aineistoa. Lainat eivät eräänny sulkuaikana ja ne voi palauttaa sitten kun kirjastot taas avataan. Näillä rajoituksilla suojellaan niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin terveyttä.

Kiinniolosta huolimatta kirjastojen asiakkaita palvellaan edelleen. Kirjastojen sähköiset palvelut ovat laajat. Henkilökunta tuottaa monipuolisia verkkosisältöjä ja opastaa e-aineistojen pariin.  PIKI-kirjastokortilla pääsee lukemaan sähköisiä kirjoja, kuuntelemaan musiikkia ja katsomaan elokuvia.

Tiedusteluihin vastataan puhelimitse, sähköpostitse ja PIKI-verkkokirjaston chat-palvelussa. PIKI-verkkokirjastoon on koottu tietoa luettavasta, katsottavasta ja kuunneltavasta e-aineistosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?