Yt-neuvottelut päättyivät Kangasalla – enintään 155 lomautetaan alkukesästä

Kangasalan kaupungin käynnistämät yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Toukokuun lopulta heinäkuun loppuun ulottuvan lomautuksen piiriin kuuluu enintään 155 henkilöä.

Kaupunki perustelee lomautusta koronaviruksen aiheuttamalla työn vähentymisellä. Esimerkiksi kirjastot ja liikuntahallit on suljettu, ryhmätoiminnot keskeytetty ja varhaiskasvatuksen lapsimäärät ovat pienentyneet. Kaupunki arvioi, että mahdollisesta tulevasta valtioneuvoston tiukkojen linjausten purkamisesta huolimatta työn määrä ei virustilanteen aikana palaa tavanomaiselle tasolle.

Lomautukset kohdistuvat kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden, työllisyyspalveluiden, varhaiskasvatuksen sekä ateria- ja siivouspalvelun henkilöstöön. Lomautuksen piiriin kuuluvat myös koulunkäynnin ohjaajat sekä muita ammattilaisia, joiden työ on vähentynyt olennaisesti tilanteen johdosta. Koulunkäynnin ohjaajien lomautukset toteutetaan pääosin kesällä, koska korvaavaa työtä ei ole tarjolla.

Lomautuksen tarvetta vähentää mahdollinen asiakkaiden palvelutarpeen lisääntyminen sekä henkilöstön siirtyminen toisiin tehtäviin. Lomautustarvetta on myös vähentänyt palveluiden tuottaminen aiempaa enemmän etäpalveluna – esimerkiksi nuoriso- ja liikuntapalvelut ovat kehittäneet sähköisiä etäpalveluita.

Lomautuksen pituus vaihtelee ammattiryhmittäin palvelu- ja työvoimatarpeesta johtuen.

Henkilöstö voi hakea lomautuksen tai palkanmaksun keskeytyksen ajalta ansiosidonnaista työttömyysturvaa joko työttömyyskassasta tai Kelasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?