Alaluokkalaisista yhdeksän prosenttia oli lähiopetuksessa, kun hallitus päätti koulujen avaamisesta

Perusopetuksen 1.–3.-luokkalaisista noin yhdeksän prosenttia osallistui lähiopetukseen viikolla 18, käy ilmi aluehallintoviraston ja opetus- ja kulttuuriministeriön toteuttamasta kyselystä. Edellisellä viikolla määrä oli kahdeksan prosenttia. 4.−9.-luokkien erityisen tuen päätöksen saaneita ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevia oppilaita oli lähiopetuksessa noin viisi prosenttia normaalioloihin verrattuna.

Siinä missä perusopetuksen lähiopetukseen osallistuvien oppilaiden määrä oli säilynyt suunnilleen samalla tasolla, varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten osuus kasvoi edelleen.

Varhaiskasvatukseen osallistuvien lasten määrä oli kasvussa jo ennen valtioneuvoston rajoituslinjausten muutosten julkistusta. Kyselyn mukaan normaalitilanteeseen verrattuna 28 prosenttia lapsista osallistuu kuntien varhaiskasvatukseen. Yksityisissä päiväkodeissa vastaava luku on 33 prosenttia. Molemmat osuudet kasvoivat yhdellä prosenttiyksiköllä edelliseen kyselyyn nähden. Esiopetuksen osallistuminen (19 prosenttia) on myös nousussa.

Aluehallintoviraston ja ministeriön mukaan kyselystä selviää, että peruskoulujen etäopetukseen on muodostunut hyviä käytäntöjä ja myös oppimisen tuki on tehostunut viikkojen edetessä. Poikkeusolojen uusista käytännöistä katsotaan olevan hyötyä jatkossakin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?