Maskijakelun vähävaraisille aloittava Kangasala selvittää suosituksen vaikutuksia kaupungin palveluihin

Kangasalan kaupunki aloittaa kangasmaskien jakamisen vähävaraisille Kangasalan kaupunki-infossa Lentolan Prismassa lauantaina 15. elokuuta.

Maskeja jaetaan kaupunki-infossa lauantaina 15.8. ja sunnuntaina 16.8. kello 10–14 sekä maanantaina 17.8. kello 14–17 ja sen jälkeen kaupunki-infon normaaleina aukioloaikoina.

Maanantaista 17.8. lähtien maskeja jaetaan myös Kangasalan pääkirjastossa, Sahalahden terveysasemalla sekä Kuhmalahden kirjastolla normaalien aukioloaikojen puitteissa.

Kaupungin jakamat maskit on tarkoitettu henkilöille, joilla ei itsellään ole mahdollisuutta maskeja hankkia. Maskien jakamisen yhteydessä on saatavilla myös terveysviranomaisten laatimat ohjeet niiden käyttöön.

Kangasalan kaupunki on ilmoittanut varautuneensa maskihankinnoillaan koronatilanteen muuttumiseen ja maskien tarpeen kasvuun syksyn myötä.

Kaupunki on lisäksi ilmoittanut tiedottavansa suosituksen vaikutuksista sekä toteuttamisesta kaupungin palveluissa lähipäivinä.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL ja hallitus suosittelevat kasvomaskien käyttöä yli 15-vuotiaille joukkoliikenteessä ja niissä tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Myös esimerkiksi Tampereen seudun joukkoliikenteessä suositellaan nyt kasvomaskien käyttöä. Kasvomaskin käyttösuositus toisten ihmisten suojaamiseksi koskee niiden sairaanhoitopiirien alueita, joilla on esiintynyt koronatartuntoja kahden viime viikon aikana.

 

Lue lisää:

Luikalan kesäasukas Ali Harlin yksi suojavarusteselvityksen tekijöistä – maskien kotimainen tuotanto käyntiin vielä tässä kuussa

Aiotko käyttää kasvomaskia – vastaa kyselyyn

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?