Koronavirusepäilyssä voi ottaa yhteyttä sähköisesti Omaolon kautta

Kangasalan terveyspalveluissa voi nyt ottaa yhteyttä sähköisesti Omaolon kautta. Mikäli sinulla on koronavirukseen sopivia oireita, olet yli 16-vuotias ja voit käyttää sähköistä asiointia, toimi seuraavasti: Mene Omaolon sivuille ja täytä koronavirustaudin oirearvio. Saat yleiset ohjeet täyttämäsi oirearvion perusteella.

Kirjaudu sisään palveluun, niin saat myös paikalliset ohjeet ja voit tarvittaessa lähettää täytetyn oirearvion ammattilaiselle. Ammattilainen on tämän jälkeen sinuun yhteydessä Omaolon kautta tai puhelimitse. Sinun ei tarvitse soittaa lomakkeen lähettämisen jälkeen, vaan voit odotella yhteydenottoa ammattilaiselta. – Olethan mahdollisimman hyvin tavoitettavissa. Kiireellistä arviota vaativissa tilanteissa saatat saada ohjeet olla puhelimitse yhteydessä, mikäli palvelumme ovat suljettuina. Toimi silloin saamasi ohjeen mukaisesti, neuvoo ylilääkäri Liisa Joutsiniemi Kangasalan kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen avopalveluista.

Puhelimitse asioivilla on käytössä Kangasalan terveyspalveluiden koronapuhelin numerossa 03 5655 4030 arkisin kello 8–15. Mikäli asiasi ei voi odottaa, ota ilta-aikaan yhteys terveyskeskuspäivystykseen 03 5655 4025 maanantaista torstaihin kello 15–21 ja perjantaisin kello 15–16. Aukioloaikojemme ulkopuolella kiireelliset yhteydenotot Valkeakosken päivystykseen 03 3116 7260 ja alle 16-vuotiaiden kohdalla TAYS keskussairaalan lasten päivystykseen 03 3116 3345.

Puhelimen ruuhkautumisen vuoksi takaisinsoittopalvelu on edelleen poissa käytöstä sekä koronapuhelimesta että OmaAsemien numeroista. Jonotusajan täytyttyä tiedot soitetusta puhelusta kuitenkin ohjautuvat listallemme ja mahdollisuuksien mukaan soitamme näihin numeroihin takaisin.

– Omaolo on tulossa laajemminkin käyttöön toivottavasti loppuvuoden aikana, Liisa Joutsiniemi sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?