Kuvista kokoelmaksi -näyttelyssä esillä Kangasalan kaupungin taidetta

Kuvista kokoelmaksi -näyttelyssä on esillä muun muassa tämä Anssi Kasitonnin työ Diana, 2010, serigrafia. Näyttely on Kimmo Pyykkö -taidemuseossa aina tammikuun alkuun. Kuva: Anssi Kasitonni.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn Kuvista kokoelmaksi -näyttelyssä Kangasalan kaupungin taidetta tarkastellaan esimerkein, miten julkinen taidekokoelma syntyy ja karttuu. Julkinen taidekokoelma näyttäytyy edustusmuotokuvina valtuustosalissa, taidegrafiikkana työhuoneissa ja terveyskeskusten odotustiloissa, kuvituksina koulujen ja päiväkotien seinillä, veistoksina puistoissa ja aukioilla sekä seinämaalauksina lähiöissä.

Kangasalan kaupungin taidekokoelma on karttunut vuosikymmenten ajan kuvataiteen tilaustöinä ja ostoina sekä lahjoituksina.

– Kangasalla on maalattujen muotokuvien lisäksi mielenkiintoinen kokoelma piirrettyjä valtuuston puheenjohtajien muotokuvia, jotka kaikki 28 ovat saman taiteilijan toteuttamia, näyttelyn kuratoinut Kimmo Pyykkö -taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen kertoo.

Kangasalan kaupungin taidekokoelmaan kuuluu yli 350 teosta, joista Kuvista kokoelmaksi -näyttelyyn poimitaan esimerkkejä virallisista edustusmuotokuvista, koulujen ja päiväkoteihin sijoitetuista kuvataiteesta sekä kirjastoissa esillä olevasta tekstiilitaiteesta taidegrafiikkaan. Kokoelman taiteilijat ovat paikallisia ja pirkanmaalaisia, mutta kokoelmassa on kuvataidetta myös Kangasalan kaupungin ystävyyskuntien kuvataiteilijoilta. Näyttelyyn on valittu teoksia seuraavilta taiteilijoilta Kaarlo Enqvist-Atra, Riikka Juvonen, Kimmo Kaivanto, Anssi Kasitonni, Berndt Lagerstam, Tuula Lehtinen, Carl-Henning Pedersen, Kimmo Pyykkö ja Reino Viirilä.

Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 19.9.2020–3.1.2021.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?