Euroopan liikkujan viikkoa vietetään Kangasalla – heijastinpuut ilahduttavat liikkujaa

Euroopan liikkujan viikolla Kangasalan keskustaa valaisee toistakymmentä heijastinpuuta, Kirkkoharjun maastoon rakennetaan koko perheen metsäpolku rasteineen ja perheretkelle voi suunnata myös makkaratulille Norojärven laavulle.

Viikkoa vietetään 16.–22. syyskuuta. Teemaviikko kannustaa valitsemaan aktiiviset liikuntamuodot yksityisautoilun sijaan tai yhdistämään kävelyn ja pyöräilyn julkiseen liikenteeseen.

– Tarkoituksena on innostaa ihmisiä pohtimaan omia arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan, kertoo Kangasalan kaupungin hyvinvointikoordinaattori Maija Mäkinen.

Mäkisen mukaan myös lähiluonnon esille nostaminen ja siihen tutustuminen sekä sen hyödyntäminen oman hyvinvoinnin ja liikkumisen edistämisessä ovat teemaviikon toiminnassa kaikkia yhdistäviä, yhteisiä asioita.

Kaupungin omien toimijoiden lisäksi viikon järjestelyissä ovat mukana uimahalli Kuohu, partiolippukunta Roineen Tytöt, työttömien työpaja ja Kangasalan seurakunta.

– Viikon ohjelma on rakennettu niin, että sitä voi toteuttaa oman lähipiirin kanssa ilman suuria joukkokokoontumisia. Järjestetyt kokoontumiset ovat ulkona luonnossa ja siellä toivomme osallistujien huomioivan turvavälit ja yleiset koronaohjeet, Mäkinen sanoo.

Kaikille sopivana aktiviteettina ja ilon tuojana Mäkinen nostaa viikon ohjelmasta esiin heijastinpuut, joita pystytetään kaupungin keskustaan ja Kangasalantien varteen toistakymmentä. Myös koulut rakentavat omia heijastinpuitaan omille lähialueilleen.

– Ajatuksena on tuottaa iloa ja valoa pimeneviin iltoihin ja hämäriin aamuihin. Samalla haluamme muistuttaa heijastimen tärkeydestä liikenneturvallisuuden lisääjänä. Kaupunkilaiset voivat myös lähteä liikkumaan ja käydä ripustamassa omia heijastimiaan näihin samoihin puihin. Puusta saa myös ottaa heijastimen ja laittaa sen omaan vaatteeseensa heilumaan, Mäkinen selostaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?