Kangasalla sinilevää kahdessa paikassa, Pälkäneellä ei tehty levähavaintoja

Pirkanmaan sinilevähavainnot ovat viime viikon tasolla. Kangasalla sinilevää havaittiin Kirkkojärvessä ja Ukkijärvessä. Pälkäneellä havaintoja sinilevästä ei tehty. Sinilevähavainnot viime viikon tasolla (Pirkanmaa)

Pirkanmaalla havaittiin viikolla 38 levää myös Valkeakoskella Vanajavedessä Sääksmäen siltojen kohdalla, Sastamalan Houhajärvessä ja Liekovedessä, Nokialla Pyhäjärven Lehtiniemessä ja Halkoniemen uimarannassa sekä Kuloveden Naarlahdessa.

Loppukesällä järvessä muuten näkymätön sinileväesiintymä nousee järven pintaan muodostaen silmin havaittavan levälautan. Järvien pintavesien lämpötila on laskenut 13­14 asteen tienoille. Viilentynyt veden lämpötila hillitsee sinilevien runsastumista.

Valtakunnallinen leväseuranta jatkuu vielä ensi viikolla. Viikoittaiset levähavainnot voi tarkistaa Järviwiki-palvelusta, jonne voi myös toimittaa omia havaintojaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?