Yli sata vierasta ja rentoa ohjelmaa – presidenttikin muisti juhlivaa nuorisovaltuustoa

Vuoden kangasalalaiseksi valittu Kangasalan nuorisovaltuusto vietti 25-vuotisjuhliaan lauantaina 12.9. pirtillä.

Juhlissa oli mukana yli sata henkilöä – kutsuttuina oli nuoria ympäri Pirkanmaan, nuoria Kangasalta, kaupunginvaltuutettuja ja muita kiinnostuneita. Vieraita oli kaikkiaan 17 eri kunnasta, ja paikalla oli nuorisovaltuustojen edustajia Lempäälästä, Orivedeltä, Punkalaitumelta, Virroilta, Urjalasta, Nokialta, Sastamalasta, Tampereelta, Pirkkalasta sekä maakunnallisesta nuorisovaltuustosta.

Juhlaohjelma sisälsi presidentin tervehdyksen, kaupungin puheenvuoron, Nuva ry:n ja Pirkanmaan piirin puheenvuorot sekä tervehdykset eri kuntien nuorisovaltuustoista.

Kannustavat puheenvuorot esittivät muun muassa entiset puheenjohtajat Tiina Ahva ja Noora Pajari.

Puheiden jälkeen katsottiin kuvakooste nuorisovaltuuston toiminnasta ihan alkuajoista lähtien ja kuultiin perustajan Arja Lankin ja projektityöntekijä Mari Pyykkösen videotervehdykset. Kangasalan Pikkuteatteri esitti kohtauksen näytelmästä Kohtalona murha, ja jo syömisen lomassa aloitti soittonsa Wonderless-bändi; välillä musiikkivuoron otti DJ Vide.

Juhla oli ilmapiiriltään rento juhlallisuudestaan huolimatta, ja juhlatarjoiluun kuului paikallisten yritysten tuotteita.

Kaupungin nuoriso-ohjaaja Tytti Eromäki-Heino kertoo nuorisovaltuuston kiittävän kaikkia juhlassa mukana olleita ja lahjan antaneita.

– Paras lahja on, että tähän mennessä tehty työ ei mene hukkaan eli nuorten ääni ja mielipiteet saadaan jatkossakin esille niin Kangasalla kuin muissakin kunnissa.

Presidentin tervehdys ja Vuoden kangasalalaisen palkinto ovat nähtävillä virastotaloon pystytetyllä ”lahjapöydällä”.

 

Nuorisovaltuuston juhlatunnelmia (kuvat Kiia Mansikkaviita ja Kangasalan nuorisovaltuusto):

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?