Yllättävä puhelinsoitto

Sain yllättävän puhelinsoiton itselleni oudolta henkilöltä. Hän kertoi tulleensa miehensä kanssa Luopioisiin tapaamaan vuosien takaista tuttavaperhettään. Torilla he kuulivat näiden muuttaneen pois jo vuosia sitten ja heille oli annettu allekirjoittaneen puhelinnumero ja osoite.

No, osasinhan minä heille tämän neuvon antaa, mutta jäin miettimään perustelua asialle, miksi juuri minä olin tähän tehtävään valikoitunut, koska me kuulumme samaan uskoon.

Ajattelin, että tätä asiaa olisi ihmisille hyvä avata; sillä eihän se usko Jumalaan ja Jeesukseen muutu eri uskoksi, jos me kuulumme eri kristilliseen seurakuntaan.

Tietenkin ero voi olla siinä, jos uskomme vain sen, että Jumala on olemassa. Sitäkin nykyisin monet epäilevät, mutta emme usko Jeesukseen. Olen kuullut joskus sanotun näinkin, että; ”kyllä minä Jumalaan uskon, mutta en ymmärrä, mitä se Jeesus siinä tekee.”

Siis Jeesus on se, joka antaa meille meidän syntimme anteeksi, jos ja kun me niitä kadumme ja häneltä tosissaan sitä pyydämme.

Jumala antoi oman rakkaan poikansa Jeesuksen tänne maan päälle sitä varten, että hän sovitti meidän syntimme ristin puulla vuodattamalla pyhän, puhtaan uhriverensä meidän edestämme. Hän maksoi näin meistä lunastusmaksun Jumalalle ja tulimme sovitetuiksi Hänen edessään. Sillä Jumala vihaa syntiä, vaikka hän rakastaa luomaansa syntistä ihmistä. Siinä me kaikki olemme samalla viivalla.

Jumala sanoo sanassaan (Raamatussa), että ”sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi..” Ef. 2:8–9.

Asta Metsomäki

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?