Jäähallin laajennustyöt käynnistyivät Kangasalla – jo elokuussa yleisöluisteluvuorojen määrä voi nelinkertaistua

Kangasalan jäähallin laajennustyöt alkoivat tällä viikolla.

Kangasalan jäähallin laajennustyöt ovat käynnistyneet. Jos kaikki sujuu suunnitellusti, toinen kaukalo on käytössä, kun seuraava kausi alkaa elokuussa 2021.

– Aikataulu on tiukka mutta mahdollinen. Toivomme rakennustöiden ajaksi ymmärrystä niin koulun väeltä, harrastajilta kuin muiltakin, sanoo jäähalliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jussi Jokilampi.

Rakennustyöt vaikuttavat liikennejärjestelyihin Pikkolassa. Jäähallin parkkialueen poistuminen käytöstä ja muuttuminen työmaa-alueeksi heijastuu niin koululaisten kulkemisreitteihin kuin pysäköintimahdollisuuksiinkin.

Pysäköintiä ohjataan hallin itäpuoliselle parkkialueelle ja tässä vaiheessa myös ammattioppilaitoksen vieressä olevalle pysäköintialueelle. Lisäksi hallin eteen järjestyy lähiviikkoina pysäköintitilaa.

Jäävuoroihin laajennustyöt eivät vaikuta tällä tietoa kuin yhtenä päivänä loppuvuodesta.

Kaupunkilaisille laajennus tulee aikanaan tuomaan ainakin lisää yleisöluisteluvuoroja. Jäähalliyhtiön Jokilampi kertoo, että suunnitteilla on järjestää yleisöluistelulle viikonloppuvuoron lisäksi aika myös jonakin arkipäivänä. Molemmilla vuoroilla käytössä olisivat samanaikaisesti molemmat kaukalot, jolloin yksi kenttä tulisi niin sanottuun mailattomaan luisteluun ja toinen vapaaseen kiekotteluun.

– Toinen kaukalo tulee helpottamaan myös paikallisten seurojen jäävuorotilannetta. Toisen kaukalon päätyyn saadaan lisäksi erillinen maalivahtiharjoitteluun suunniteltu alue. Sinne ollaan jättämässä joka arkipäivälle vähintään yksi vuoro vapaaksi ihan pienimpien luistelijoiden käyttöön.

Pääurakoitsijana laajennusprojektissa toimii Rakennusliike J. Malm, joka vastasi myös alkuperäisen hallin rakentamisesta 1990-luvun puolivälissä.

 

Lue myös:

Torjujat, tervetuloa – Kangasalan jäähallin laajennukseen havitellaan erillistä aluetta maalivahtiharjoitteluun

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?