Päiväkodin seinä täytettiin graffiteilla Kangasalla

Pikkolan päiväkodin seinustan väritys muuttui yhtenä loppukesän viikonloppuna. Säväyttävä muutos oli kuitenkin hallittu ja suunniteltu: paikalliset nuoret pääsivät kaupungin järjestämässä tapahtumassa toteuttamaan itseään urbaaniin taiteeseen erikoistuneen Spraycankontrol-yhdistyksen ohjauksessa.

Spraycankontrol suunnitteli graffitimaalauksen luonnoksen eli piissin, jossa on kuvallisia elementtejä, kirjaimia ja tausta. Tästä syntyvä yhteisteos maalattiin suoraan päiväkodin seinään nonstop-työpajassa.

Graffitipajan tarkoituksena oli tarjota nuorille mahdollisuus tutustua graffitimaalaukseen turvallisesti ja luvallisesti.

Tapahtuman järjestivät Kangasalan kulttuuripalvelut ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo yhteistyössä Kangasalan nuorisopalvelujen ja Spraycankontrol ry:n kanssa. Tapahtuma oli osa Kimmo Pyykkö -taidemuseon Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyn oheisohjelmaa.

Päiväkotirakennus ei ole enää käytössä sisäilmaongelmien vuoksi. Se on tarkoitus purkaa viimeistään ensi vuonna.

Pikkolan päiväkoti on toiminut elokuusta lähtien Suoramalla osoitteessa Tupatie 1, entisissä Punapaulojen tiloissa.

 

Lue myös:

Sariolan nuoret kaunistivat graffiteilla Sahalahden alikulkutunnelin

Aluksi oli tyhjä seinä, nosturi ja Jussi – graffitipiireistä ponnistavan JussiTwoSevenin näyttely avautui Kangasala-talossa

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?