Pikkolan liikunnallinen leikkikenttä valmistuu syksyn aikana – Vatialan lähiliikuntapaikan suunnittelu alkaa lähiaikoina

Pikkolan liikuntapuisto alkaa rakentua toden teolla, kun ensimmäisen etapin eli liikunnallisen leikkikentän rakennustyöt pääsevät vauhtiin. Kangasalan kaupunginpuutarhuri Jari Järvinen kertoo, että leikkikenttä valmistuu vielä kuluvan syksyn aikana.

– Hankkeen urakoitsijaksi on valittu TerraWise Oy, Järvinen kertoo.

Liikunnallinen leikkikenttä sijoittuu lukion läheisyyteen nykyisen leikkipuiston paikalle. Nykyinen leikkipaikka kumpuineen poistetaan, mutta kivituhkapintaiset kulkuyhteydet säilytetään. Leikkikentälle tulee kiipeilytelineitä, maatrampoliini ja hiekkalaatikko.

Pelikentän ja leikkikentän väliselle pienimuotoiselle kivetylle alueelle sijoitetaan ulkosoittimet, jotka soveltuvat kaikenikäisille. Kentän penkit ja roska-astiat uusitaan, ja leikkikentän ympäristö valaistaan.

Rakentamisurakan hinta on töineen ja tarvikkeineen noin 160 000 euroa.

Pikkolan liikunnallinen leikkikenttä rakennetaan nykyisen leikkipuiston paikalle.

Vatialan koulun ympäristöön lähiliikuntapaikka

Vatialan alueella odotellaan jo innokkaasti koulun urheilukentän muokkaamista uusiksi. Koulun piha ja lähiympäristö muuttuvat lähiliikuntapaikaksi tulevina vuosina. Kyseessä on kaupungin oma hanke. Suunnitelmia liikuntapaikan tulevasta muodosta ei vielä ole olemassa.

– Suunnittelu pitäisi käynnistää lähiaikoina, Järvinen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?