Koronatilanne Pälkäneellä on pysynyt rauhallisena – ”Asukkaiden kannattaa pysyä sinnikkäinä ja noudattaa viranomaisohjeita”

Tiina Viitaniemi.

Kangasalan sosiaali- ja terveyskeskuksen johtavan ylilääkärin Tiina Viitaniemen mukaan Pälkäneellä koronatilanne on pysynyt rauhallisena.

– Tapausmääriä voi seurata THL:n koronakartasta. Torstaihin mennessä Kangasalla on todettu 20 koronapotilasta. Pälkäneellä ei näy kartalla tapauksia, koska määrä jää alle viiteen, Viitaniemi sanoo.

Hän kuitenkin huomauttaa, että Pirkanmaan epidemiatilanne on kiihtymisvaiheessa, joten altistumisen mahdollisuus on olemassa aina, kun liikutaan kodin ulkopuolella ihmisten parissa ja kotonakin, jos tavataan muualta tulevia. Tartuntojen minimoimiseksi sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilökunta myös Kangasalan yhteistoiminta-alueella Pälkäneellä ja Kangasalla käyttää joko maskia tai visiiriä kaikessa vastaanottotyössä.

– Asukkaiden kannattaa pysyä sinnikkäinä ja noudattaa viranomaisohjeita. Tärkeitä keinoja ovat turvaetäisyyksien noudattaminen, käsi- ja yskimishygienia, sairastumisen yhteydessä kotiin jääminen, pikainen koronatestiin hakeutuminen sairastuessa ja maskin suositusten mukainen käyttö, johtava ylilääkäri listaa.

Maskia tulee käyttää julkisessa liikenteessä, sisätiloissa kuten liikuntahalleissa ja kirkoissa järjestettävissä joukkotapahtumissa, koronatestiin hakeutuessa ja sieltä poistuessa sekä riskialueelle suuntautuneelta ulkomaanmatkalta palatessa. Lisäksi esimerkiksi korkeakoulujen ja yliopistojen tiloissa sekä riskiryhmäläisten seurassa on käytettävä maskia.

Viitaniemi muistuttaa, että hallituksen tuoreiden suositusten mukaisesti Pirkanmaan yleisötilaisuuksien osanottajamäärä rajoitetaan puoleen maksimimäärästä. Turvallisen, 1,5–2 metrin etäisyyden on toteuduttava. Yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi.

Aikuisten ryhmäliikuntalajit, joissa tartuntariski on suuri, suositellaan keskeytettäviksi.

– Jotta kuntoilu ei jäisi kokonaan tauolle, olisi liikunnan järjestäjillä nyt hyvä hetki muokata harjoittelua sellaiseksi, että sitä voidaan toteuttaa turvallisesti. Sekä julkisella että yksityisellä suositellaan siirryttäväksi etätyöhön aina, kun se on mahdollista, Viitaniemi sanoo.

 

Lue myös:

Koronaepidemia kiihtymisvaiheessa Pirkanmaalla – Pälkäneellä myyjät alkavat käyttää maskeja osassa ruokakauppoja, asiakkaillekin suositellaan

Korona syö euroja kunnilta – kunnallis- ja yhteisöverojen pienentyminen ei ole jäämässä Pälkäneellä ja Kangasalla vain tämän vuoden ongelmaksi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?