Lilli perusti kanikahvilan

Tokaa luokkaa käyvä Lilli halusi perustaa oman kanikahvilan. Ruutanassa sijaitseva Lillin kanikahvila on auki sopimuksen mukaan.

Lilli Raninen esittelee paikkoja innoissaan. Aika pian päästään Lillin kanikahvilan vetonaulojen, Lunan ja Ompun, häkin äärelle. Lilliä naurattaa, kun kanit kisailevat samasta voikukan lehdestä.

– Niille tulee aika usein riitaa. Noita lehtiäkin on tuolla useita, mutta ne haluavat saman lehden.

Pihakahvilan ympäristö on avara. Käsidesiä on sekä pöydässä että taaempana kahden isomman jakkaran luona. Lilli, 8, tarjoilee auliisti käsidesiä. Äiti Mari Raninen tuo herkullisen munkin ja kahvikupposen pöytään. Samaan aikaa Jeppe-vauva, 8 kuukautta, herää.

Työnjako toista luokkaa käyvällä Lillillä ja hierojana toimivalla Mari-äidillä on selvä. Mari nauttii kakkujen ja erilaisten leipomusten loihtimisesta, Lillin vastuulla on asiakkaiden ohjaaminen. Hän onkin oiva seuraneiti; juttua tulee nopealla tempolla.

Idea kahvilasta on Lillin oma. Se tuli loppukesästä, jolloin kahvila Ruutanassa ponkaistiin pystyyn. Auki on oltu lähinnä viikonloppuisin muutaman tunnin ajan. Näin syksyllä kahvilaan mielivät ovat ilmoittaneet etukäteen tulostaan.

– Ilmoittelemme paljon Facebook-sivuillamme, joten sitä kautta ihmiset osaavat ottaa yhteyttä. Hyvin meidät on otettu vastaan, ja lapsiperheet ovat tykänneet käydä kahvittelemassa ja katsomassa kaneja, Mari Raninen sanoo.

Tarjoiltu on ainakin porkkanakakkua, pitsaa, kettukarkkikakkua. Pieni myymäläkin pihapiirin saunarakennuksesta löytyy. Erilaista ohjelmaakin on järjestetty. Avajaisissa oli poniratsastusta, onpa kahvilassa saatu nauttia myös viulunsoitosta.

Koska kahvila on ulkona, talvella se ei ole auki. Mutta koska syksy on jatkunut lämpimänä, kahvilaan voi sopimuksen mukaan yhä tulla.

Lillin kanikahvila sijaitsee Ruutanassa osoitteessa Keskitie 6–8.

Lillin kanikahvilassa pääsee ihastelemaan Luna- ja Omppu-kanien metkuja.

 

Lue myös:

Ensikosketus yrittäjyyteen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?