Oletko sinä… Kangasalan surkein kuski?

”Kaupunkien valot mulle huutaa”… – ja niin huutaa liikenteessä luultavasti joku muukin, jos et saa tästä visailusta yhtään oikein.

Valitse vaihtoehto, joka on mielestäsi lähimpänä fiksua ratkaisua.

 

Liikenneympyröitä. Niitä Kangasalla riittää.

Liikenneympyrässä

Olet jatkamassa matkaasi suoraan, eli poistumassa kiertoliittymän toisesta liittymästä. Miten vilkutat?

V) Vilkku oikealle lähestyessäsi kohtaa, josta olet poistumassa. Sitä ennen väistät ympyrässä jo ajavaa.

X) Vilkku vasemmalle, koska et ole poistumassa ympyrästä ensimmäisen liittymän kohdalla. Sinulla on etuajo-oikeus, koska olet menossa ympyrään.

H) Iloisesti kaikille tutuille.

 

Parkkipaikalla

Pysäköintiruudusta kaupan pihassa pääsisi peruuttamisen sijaan kätevämmin pois ajamalla edessä olevan tyhjän ruudun kautta. Miten toimit fiksuimmin?

Å) Nopeasti kaasuttaen kukaan ei ehdi huomata eikä vaaratilannetta syntyä. Vaihtoehtoisesti odotat kaupan sulkeutumiseen ja pysäköintialueen tyhjentymiseen asti ennen liikkeelle lähtöä.

Ä) Parkkipaikalla tällaista ei ole kielletty, joten kehnona peruuttajana hyödynnät tilanteen varovaisuutta noudattaen. Mietit, kannattaisiko ensi kerralla peruuttaa ruutuun, jolloin poislähtö olisi stressittömämpää.

Ö) Yrität hakea netistä, onko ruudun yli ajaminen sallittua. Et löydä vastausta, mutta auton ikkunat menevät täysin huuruun, mikä tekee peruuttamisesta melkoista arpapeliä. Jos osut johonkin, se tuskin oli sinun syysi, koska olit kuitenkin laittanut hätävilkut päälle muita varoittamaan.

 

Kalmistontien ja Myllystenpohjantien risteys – Kangasalan hankalin risteys?

Risteyksessä

Sait ujutettua onnistuneesti autosi ulos parkkitalosta. Saavut muutamankymmenen metrin päässä sijaitsevaan Kalmistontien ja Myllystenpohjantien risteykseen. Miten toimit?

J) Koska tulet pienemmältä tieltä, väistät kaikkia Myllystenpohjantiellä liikkuvia. Mahdollisille takana tööttääjille, jotka eivät ymmärrä miten risteyksestä pitäisi ajaa, näytät kansainvälisiä käsimerkkejä.

M) Sinulla on niin iso auto, että muut antavat kyllä tilaa. Harmittelet jyrkkää käännöstä, joka vaikeuttaa samanaikaista some-päivityksen tekemistä ihan liikaa.

L) Kärkikolmio puuttuu, eli tasa-arvoisessa risteyksessä väistät oikealta tulevia mutta olet etuajo-oikeutettu vasemmalta tuleviin nähden. Etenet silti varoen, koska tiedät, että Myllystenpohjantieltä tulevat eivät läheskään aina ymmärrä väistämisvelvollisuuttaan.

 

Umpitunneli?

Umpitunnelissa

Kohtaat Mäkirinteentiellä tämännäköisen liikennemerkin. Miten ajat sen ohi?

H) Sinulla on etuajo-oikeus. Jatkat matkaa normaalin tapaan.

K) Väistät vastaantulijaa.

N) Kierrät toista kautta, koska sinulla ei ole punaista autoa, jota merkki edellyttää tiellä ajamiseksi.

 

Minimissään 60 parkkikiekkoa?

Pysäköintikiekolla

Saavut parkkipaikalle kello 16.15. Minkä kellonajan seuraavista laitat pysäköintikiekkoon?

E) 16.00 ehti jo mennä, joten laitat kiekkoon saapumisajaksi seuraavan puolen tunnin mukaan 16.30.

F) Kello ei ole vielä 16.30, joten laitat viisarin ensin kohtaan 16.00. Arvioit, että asioinnissa menee aikaa noin puolitoista tuntia, joten siirrät sen vielä näyttämään aikaa 17.30.

G) Ihan sama, parkkisakko tulee kuitenkin.

 

Fiksuimmat vastaukset: 1V, 2Ä, 3L, 4K, 5E.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?