Seitsemän menotärppiä loppuvuoteen – ja bonuksena yksi myös tulevalle vuodelle

MItä tehdä Kangasalla loppuvuoden aikana? Välke kokosi parhaat menotärpit yhteen.

 

24.11. Harmo ja minä – Andalusialainen elegia. Kangasala-talossa kello 19. Petri Kumelan kitaransoiton ja Vesa Vierikon kerronnan ylistys ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselolle. Juan Ramón Jiménezin runollista proosaa ”Harmo ja minä – Andalusialainen elegia”, pidetään espanjalaisen Nobel-kirjailijan pääteoksena. Mario Castelnuovo-Tedesco, italialainen muusikko ja säveltäjä, sävelsi kirjan tarinoiden innoittamana kertojalle ja kitaralle teoksen ”Platero y yo, Op 190″. Kertojan ja kitaristin, Vierikon ja Kumelan, yhteistyönä tarinoista muodostuu liikuttava ja lämmin teos.

 

26.11. Pientä laittoa. Kangasala-talossa kello 19. Komediassa nauretaan kaikille niin tutuille parisuhteen ongelmille ja niiden ratkaisulle. Masana ja Lissuna nähdään monista elokuva- ja TV-rooleistaan tunnetut näyttelijät Juha Veijonen ja Maarit Peltomaa. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Heikki Lund.

Rooleissa nähdään monista tv- ja elokuvarooleista tutut Maarit Peltomaa ja Juha Veijonen.

 

27.11. “Hyvää joulunodotusta” -teemalla järjestettävä Kangasalan joulunavaustapahtuma alkaa torilla kello 16, jolloin sytytetään keskustaan rakennetut uudet jouluvalot. Kangasala-talon aukiolla tapahtuva joulupuuron jakelu varmistuu, mikäli koronanepidemian rajoitukset sen mahdollistavat. Paikalle saapuvat myös joulupukki ja joulupukin muori. Joulumieltä tuovat myös Kangasalan kansantanssijoiden Himpulat. Yrittäjäaukiolla on jouluinen iltatori ja Kimmo Pyykkö-taidemuseoon yleisöllä vapaa pääsy. Samalla alkaa kilpailu siitä, millä yrityksille on tänä vuonna hienoin jouluinen näyteikkuna. Kello 16–19 pidettävän joulunavaustapahtuman järjestävät Kangasalan Yrittäjät ja Kangasalan kaupunki.

 

5.12. Kohti joulua – Lauluyhtye Valkea & Minna ja Jussi Pyysalo. Kangasala-talossa kello 15 ja 17.30. Lauluyhtye Valkean jo perinteeksi muodostuneessa joulukonsertissa kuullaan kappaleita yhtyeen tuoreelta Kohti joulua -levyltä. Mukana on niin vuosia Valkean ohjelmistossa olleita, yleisöllekin tutuksi tulleita joululauluja kuin uudempiakin, varta vasten joululevyä varten tehtyjä sovituksia. Viimevuotiseen tapaan Valkean lisäksi lavalle nousevat myös kangasalalainen muusikkopariskunta Minna ja Jussi Pyysalo.

 

12.12. Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri: Pikkutonttu kiikaroi. Kangasala-talossa kello 13 ja 15. Jo yli 30 vuotta lapsia laulattanut yhtye jatkaa suomalaisen lastenmusiikin huipulla. Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin tavaramerkki on musiikilliset tarinat sekä yhdessä laulamisen ja leikkimisen riemu. Musiikin moniosaajat ovat tuttuja niin Pikku Kakkosesta kuin konserttiareenoilta ympäri Suomen.

Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri ilahduttavat Kangasalla 12. joulukuuta. Kuva: Ville-Paul Paasimaa

 

19.–20.12. Joulumyyjäiset. Kangasalan taitokeskus ja Pitopalvelu Irma Mäkimaa järjestävät yhteistyössä kädentaitajien joulumyyjäiset taitokeskuksessa Ellintiellä. Kädentaitajien tuotteita pääsee ihastelemaan ja vaikkapa hankkimaan pukinkonttiin molempina päivinä kello 10–16.

 

31.12. Uudenvuoden aattoiltaan saadaan tänä vuonna valoa, kun Kirkkoharjun, Haralanharjun ja Vehoniemen näkötornit valaistaan erivärisillä lasereilla, led-valoilla sekä videoprojisoinnilla koko aattoillan kello 18–01. Valoshowt toteuttaa mediataiteilija Niko Tiainen, ja tuotannosta vastaa Kangasalan kulttuuripalvelut.

 

2.1.21. on taatusti helposti muistettava hääpäivä. Kangasalan seurakunta järjestää hääillan 2.1. lauantaina kello 17–22 Kangasalan kirkossa. Illan aikana pareja vihitään 30 minuutin välein. Vihkimisen lakisääteiset asiat varmistetaan kuten tavallisesti, eli parin tulee olla ajoissa yhteydessä oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon tai Digi- ja väestötietovirastoon. Avioliiton esteiden tutkinnan voi laittaa vireille myös seurakunnan nettisivujen kautta. Ilmoittautuminen hääiltaan tulee tehdä kirkkoherranvirastoon viimeistään 14.12.

Hääiltaa vietetään Kangasalan kirkossa 2.1.21.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?