Kangasala suosittelee kasvomaskin käyttöä kaupungin yksiköissä vieraileville asiakkaille – myös lukion opiskelijoilla vahva maskisuositus, uimahalliin kerralla puolet enimmäiskävijämäärästä

Kangasalan kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä kaupungin toimintayksiköissä vieraileville asiakkaille. Suositus koskee kaikkia kaupungin yksiköitä. Siten suositellaan, että esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa, terveysasemilla ja hallinnon toimipisteissä vierailevat asiakkaat ja huoltajat käyttävät maskeja.

Myös Kangasalan lukion opiskelijoille on voimassa vahva maskisuositus ja kaupungin henkilöstö käyttää työtilanteissa suojaimia, mikäli turvavälejä ei voi pitää. Lisäksi henkilöstöä on siirtynyt etätyöhön Pirkanmaan ja valtakunnallisten suositusten mukaisesti.

Hallinnollisissa asiakasasioissa kaupunki suosittelee sähköisiä menettelytapoja ja puhelinkontakteja. Mikäli asia vaatii käyntiä virastolla, kannattaa sopia käyntiaika etukäteen.

Kangasalan kaupungin liikunta- ja vapaa-aikapalveluissa toimintaa sopeutettiin koronatilanteeseen jo alkusyksystä muun muassa ryhmäkokoja pienentämällä ja turvavälit huomioimalla. Lisäksi maskien käyttö laajenee, ja kaikki ohjaajat käyttävät maskeja. Kaupungin ohjatut ryhmät jatkavat toimintaansa koronaturvallisesti.

Uimahallin kävijämäärää rajoitetaan siten, että kerralla uimahallissa voi asioida vain puolet enimmäisasiakasmäärästä. Ohjattu toiminta jatkuu huomioiden turvavälien säilyminen. Kuohun omissa jumpparyhmissä maksimiosallistujamäärä on 15 henkilöä. Asiakkaille suositellaan maskien käyttöä kahvila- ja pukuhuonetiloissa. Koululaisryhmät ohjeistetaan käyttämään rajattuja tiloja pukuhuoneissa. Uimahallissa hiljaisinta aikaa on arkisin kello 6-8 ja 13.30-15. Näitä aikoja suositellaan ikäihmisille ja riskiryhmille.

Kangasala-talossa koronaturvalliset tapahtumat jatkuvat jo syksyllä luodun, koronasuositusten mukaisen käytännön mukaisesti.

Epidemian hallinnassa on edelleen tärkeää, että käsihygieniasta huolehditaan ja muistetaan pitää riittäviä turvavälejä. Tartuntojen ehkäisemiseksi on tärkeää, että hengitystieoireissa hakeudutaan matalalla kynnyksellä Covid-19-testiin. Testituloksen odotusajan on tärkeää pysyä kotona taudin leviämisen estämiseksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?