Kalenteri jouluun laskeutumiseen – vinksahtanut muistilista joulukuulle

Kokosimme  sinulle pilke silmäkulmassa muistilistan kiireistä joulukuuta varten. Älä suutu typeryyksistä joulukalenterin luukkujen takana, niin saat todennäköisemmin lahjoja… 😉

1.Tarkista, että kuukausi sitten virittelemäsi jouluvalot ovat vielä toiminnassa. Tuplaa valojen määrä.

 

2. Mieti valmiiksi selitys, jolla voit löhötä kotona rauhassa koko jouluaaton. Kirjoita se ylös, jottet puhu itseäsi pussiin eri ihmisten kanssa.

 

3. Etsi jostakin (liian hyvästä) säilytyspaikasta joulukoristeet. Asettele myös kynttilät ja ulkolyhdyt.

 

4. Aloita joulusiivous, jotta ehdit käydä läpi kaikki kaapit, verhot ja saunan. Tuplaa vielä kertaalleen ulkona jouluvalojen määrä.

 

5. Muista kirjoittaa joulukortit, jotka hankit jo hyvissä ajoin.

 

6. Rentoudu joulutohinan keskellä katselemalla Tuntematon sotilas.

 

7. Lataa autoradiosi/soittimesi joulumusiikilla. Kaiva esille muutama jouluaiheinen elokuva, jotka toivot ehtiväsi katsoa ennen joulua (turhaan).

 

8. Ala seurata tiedotusvälineiden päivittäin sisällöltään vaihtuvaa arvuuttelua siitä, onko joulu musta, valkoinen vai harmaa. Toivo parasta, varaudu pahimpaan.

 

9. Tarkista lääkekaappi, ensiaputarvikkeet ja välineet tukkeutuneen keittiön viemärin aukaisemiseksi.

 

10. Osta uudet joulujuomat, kun joit jo kaappia siivotessasi kaiken ostamasi pois.

 

11. Tee jo tässä kohtaa henkinen kuusivalinta: muovi, luomu vai jokin muu? Jos joudut hankkimaan, tutkaile etukäteen vaihtoehtoja (vaikka lopulta oletkin myöhässä ja käteesi jää halvin käppyrä, jota ei kukaan kuuseksi tunnista).

 

12. Leivo pipareiden ja joulutorttujen prototyypit. Nämä ensimmäiset versiot voi kaataa epäonnistuneina suoraan biojätteeseen.

 

13. Muista adventtikynttilä! Huomasithan, että sinulta jäi jo kaksi adventtia väliin?

 

14. Huomaat, että joulukauden tuhannes kuuntelukerta ei tee Wham-yhtyeen Last Christmas -kappaleesta yhtään parempaa. Kestät sen kyllä, kun muistat, ettei ”itkeä saa, ei meluta saa”. Valmistaudu puhumaan yhä enemmän jouluun liittyvistä aiheista kahvipöydässä.

 

15. Muistithan lähettää ne joulukortit halvemmalla hinnalla eilen?

 

16. Parhaat ajankohdat Kauneimpien joululaulujen laulamiseen saattoivat mennä jo. Pidä zen-asenne ja joulumieli, vaikka töissä on taas vuoden kiireisimmät ajat.

 

17. Kaiva toiveikkaana lumikola ja sukset esiin valkean joulun varalta. Siivoa samalla varasto. Ja auto.

 

18. Osta jouluruoat. Kirjaa ylös kalenteriin, että ensi vuonna kinkku pitäisi ostaa aiemmin, jotta saisit sopivan kokoisen. Tai edes jotain.

 

19. Hiljenny hautausmaakäynnillä.

 

20. Nyt on hyvä hetki havahtua siihen, että puolet hankittavista joululahjoista puuttuu vielä. Helpot verkkokaupat voi olla syytä unohtaa tässä kohtaa joulukuuta.

 

21. Talvipäivänseisaus, eli päivä (ja myös pinna) lyhimmillään. Muista tämä hetki keväällä, kun valitat liiasta kirkkaudesta.

 

22. Muistithan lasten tai lastenlasten joulujuhlan kerhossa, päiväkodissa tai koulussa – älä unohda kysyä todistuksen sisältöä ja kouluunpalaamispäivää. Älä tuki viemäriäsi kinkkurasvalla.

 

23. Joulupukkiin olisi syytä olla yhteydessä viimeistään nyt, jos hänen vierailuaan on kaivattu aaton vetonaulaksi… Viimeiset heräteostoksetkin ehtii vielä hyvin hoitaa. Avaa kinkkurasvan tukkima viemäri välineillä, jotka unohdit ostaa mutta sait lainattua naapurilta.

 

24. Paljonkaan ei ole enää tässä kohtaa pelastettavissa.

       Nauti olostasi, hyvää joulua!

 

 

Lue myös:

Lue asiantuntijan vinkit auvoisaan parisuhdejouluun – Puolisosi ei voi tietää odotuksistasi, jos et kerro niistä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?