Ylioppilasjuhliin ei läheisiä, yksityisten kuntosalienkin toivotaan sulkevan ovet – Kangasalan valmiusjohtoryhmä suosittelee pidättäytymistä kaikesta ihmisiä yhteen kokoavasta toiminnasta, joka ei ole välttämätöntä

Kangasalan maanantaina kokoontunut valmiusjohtoryhmä suosittelee, että Kangasalla pidättäydytään nyt kaikesta, ei-välttämättömästä toiminnasta, jossa kootaan ihmisiä yhteen.

Myös kaupunki itse noudattaa 2.12. alkaen pandemiaohjausryhmän ehdotusta, jonka mukaan kaikissa toiminnoissa ja yleisötilaisuuksissa noudatetaan suosituksen mukaista 10 henkilön rajaa.

Kangasala-talossa Kimmo Pyykkö -taidemuseo on auki suositusten mukaisesti niin, että museon yleisömäärä rajataan 10 henkilöön kerrallaan. Myös Kangasala-talon lipunmyynti on avoinna, mutta kaikki joulukuun tapahtumat ja elokuvat on peruttu 21.12. asti.

Itsenäisyysjuhla 6.12. järjestetään ainoastaan virtuaalisena, paikalle ei oteta yleisöä. Juhla on nähtävissä kaupungin YouTube-kanavalta. Kulttuurikuppila-tapahtuma torstaina 3.12. on peruttu.

Myös yksityistilaisuuksissa suositellaan noudattamaan enintään 10 henkilön rajaa sekä käyttämään maskeja ja huolehtimaan turvaväleistä.

 

Etäopetusta opistoissa

Toisen asteen opetus jatkuu Kangasalla lähiopetuksena. Ylioppilasjuhlat pidetään 4.12. suositukset huomioiden ja juhla pidetään koulun omana toimintana siten, että juhlaan osallistuvat ainoastaan syksyn ylioppilaat, eivät heidän läheisensä.

Pirkanmaan musiikkiopisto siirtyy etäopetukseen ja joulukuun oppilaskonsertti Kangasala-talossa on peruttu. Myös balettiopisto, kuvataidekoulu Emil ja Taito Pirkanmaan Käsityökoulu Näpsä siirtyvät etäopetukseen 2. joulukuuta. Valkeakoski-opistossa lähiopetus keskeytetään 2.12. ja 21.12. väliseksi ajaksi, ja jotkut kurssit siirtyvät etäopetukseen. Opiskelijoille tiedotetaan etäopetukseen siirtymisestä henkilökohtaisesti tekstiviestillä.

Kangasalan kirjastoissa lainaustoiminta jatkuu rajoitetusti siten, että kirjastoista voi noutaa varattua aineistoa 2.– 21. joulukuuta. Kirjastojen aukioloajat ovat muutoin normaalit, mutta omatoimiaukiolot eivät ole käytössä. Kirjastoauto jatkaa toimintaa rajoitetun lainaustoiminnan puitteissa. Kirjaston alakerrassa sijaitseva Taidetila Terra on suljettu.

 

Salit ja saunat kiinni

Kaupungin sisäliikuntatilat suljetaan 21.12. asti. Tilojen sulkeminen koskee myös lasten ja nuorten vapaa-ajan sisäliikuntaa.

Suljettuina ovat Huutijärven, Liuksialan, Kirkkoharjun, Ruutanan, Tursolan, Säästökeskuksen, Varikon, Havisevan, Pentosalin, lukion, Suoraman, Sariolan, Pikkolan, Vatialan ja Pitkäjärven liikuntasalit. Lisäksi suljetaan Sahalahden, Kuhmalahden ja Pitkäjärven kuntosalit sekä Vesaniemen ja Kuhmalahden saunat.

Kaupunki antaa pandemiaohjausryhmän ohjeen mukaisesti suositukset myös yksityisten liikuntatilojen sulkemisesta. Tarvittaessa koronatilanteen kehittyessä kaupunki harkitsee, tuleeko asiassa tehdä velvoittava päätös.

Kilpaurheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet kuitenkin turvataan alueellisten suositusten mukaisesti. Suositusta aikuisten joukkueurheilun ja kontakti- ja kamppailulajien tauottamisesta jatketaan 21.12. asti.

Kangasalan uimahalli Kuohu on suljettu 2.–21. joulukuuta.

Nuorisotilat ovat suljettuina 21.12. asti, mutta liikkuvan nuorisotilan Kyläkollin toiminta jatkuu kuten syksyllä turvallisuusohjeita noudattaen. Nuoriso-ohjaajien päivystys yläkouluissa, lukiossa ja Tredulla jatkuu koulupäivien aikana normaaliin tapaan. Nuoriso-ohjaajat ovat tavattavissa yhteisöpalvelu Discordissa. Tarkemmat tiedot löytyvät Instagramin kautta.

 

Maskeja ja etäasiointia

Aiemmin annetut suositukset kasvomaskien käytöstä pysyvät voimassa. Kangasalan kaupunki suosittelee kasvomaskin käyttöä kaupungin toimintayksiköissä vieraileville asiakkaille. Suositus koskee kaikkia kaupungin yksiköitä. Siten suositellaan, että esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa, terveysasemilla ja hallinnon toimipisteissä vierailevat asiakkaat ja huoltajat käyttävät maskeja.

Hallinnollisissa asiakasasioissa kaupunki toivoo käytettävän sähköisiä menettelytapoja ja puhelinkontakteja. Mikäli asia vaatii käyntiä virastolla, suositellaan käyntiajan sopimista. Kaupunki-info Lentolan Prismassa pidetään auki asiointikäytössä, mutta oleskelumahdollisuus kaupunki-infossa suljetaan 21.12. asti.

Kaupunki muistuttaa, että epidemian hallinnassa on edelleen tärkeää, että käsihygieniasta huolehditaan ja muistetaan pitää riittäviä turvavälejä. Tartuntojen ehkäisemiseksi on tärkeää, että hengitystieoireissa hakeudutaan matalalla kynnyksellä Covid-19-testiin. Testituloksen odotusajan on tärkeää pysyä kotona taudin leviämisen estämiseksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?