Jumalallinen voima on ääretön rakkaus

Päivi Giren.

Kirkkovuosikalenterissa viime sunnuntain otsikkona lukee: ”Jeesus ilmaisee jumalalliset voimansa”. Viime aikoina paljon satu- ja fantasiakirjoja lukeneena mieleen nousee mitä mielikuvituksellisimpia kykyjä, joita otsikon alta voisi löytyä: muodonmuutoksesta kykyyn olla näkymätön tai lentotaidosta erilaisiin taikoihin. Sunnuntain raamatuntekstit eivät kuitenkaan esittele tällaisia voimia, eikä niissä kerrota edes ihmeteoista, joita Jeesus myöhemmissä vaiheissa eläessään teki.

Jos Jeesus olisikin ollut vain inhimillinen ihminen ja syntiin lankeava kuin me, Hän olisi voinut käyttää voimiansa muuttaakseen kivet leiviksi, hallita, määräillä ja alistaa koko maailmaa mielihalujensa mukaan ja auttaa itseänsä lentäen pois kiperistä tilanteista, niin kuin Paholainen häntä oli aiemmin houkutellut tekemään. Mutta sellainen ei ollut Jumalan tahto, eikä Jeesuksen tehtävä.

Evankeliumitekstissä kerrotaan Jeesuksen ilmaisseen jumalallisen voimansa lukemalla Jesajan kirjan kohdan, jossa kerrotaan, että Herran voideltu tuo ilosanoman. Ja tämä voideltu, Jeesus, lupaa tuoda ilosanomansa köyhille, murtuneille, syrjäytyteille ja sorretuille ihmisille – heille, joiden ihmisarvo on kyseenalaistettu, jotka kantavat häpeää ja epävarmuutta. Heidät Jeesus nostaa Jumalan työn keskiöön tarjoten uutta elämää, iloa, vapautusta ja riemuvuotta, siis armoa ja anteeksisaamista.

Jumalallinen voima on ääretön rakkaus. Rakkaus, jota Jeesus osoittaa kohtaamalla ja auttamalla eri tavoin elämän kolhimia, toisten silmissä näkymättömiä ja halveksuttuja ihmisiä. Suurinta rakkautta ja voimaa on se, että Hän suostuu kärsimään meidän heikkojen ja itsekkäiden ihmisten puolesta ja sovittamaan meidän syntimme ristillä. Rakkaudellaan Jeesus kutsuu meitä ottamaan vastaan tämän pelastuksen ja armon elämämme voimaksi.

Siunattua talvea toivottaen, Luopioisten diakoni Päivi Giren

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?