Hanni Koski ja Elli Eronen pokkasivat kannustusstipendit – nuorten urheilijalupausten lajeja ovat hiihto ja moottoripyöräily

Hanni Koski ja Elli Eronen Kangasalta ovat saaneet Valio Akatemian jakamat stipendit. 13-vuotias Koski harrastaa monipuolisesti eri lajeja, sillä hänen lajilistallaan ovat hiihto, ampumahiihto, suunnistus ja uinti. Erosen laji on puolestaan moottoripyöräily.

Valio Akatemia sai vuodelle 2021 yhteensä lähes 2000 stipendihakemusta, joiden joukosta valittiin 336 stipendin saajaa ympäri Suomea. Pälkäneelle stipendejä ei tänä vuonna myönnetty.

Stipendiä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikunnasta innostuneet yksilöurheilijat, joukkueet ja koululaisryhmät ympäri Suomea. Niillä tuetaan harrastuksen ja liikunnan aloittamista tai jatkamista, mutta myös jo menestystä saaneita ja pitkäjänteisesti urheilevia nuoria.

Ohjelman kummit – jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi – olivat mukana valitsemassa stipendien saajia. Myönnetyt palkinnot ovat raha-, tuote- tai ravitsemusstipendejä.

 

Hanni Koski edustaa hiihdossa Kangasalan Kisaa. Stipendin saaminen oli 13-vuotiaalle Koskelle mieluisa yllätys.

15-vuotias Elli Eronen ei vielä edusta mitään seuraa, mutta oman seuran etsintä on pian ajankohtaista. Valinta kohdistunee paikalliseen Kangasalan Moottorikerhoon tai johonkin Tampereen seuroista. Kuva: Timo Holländer.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?