Yli 80-vuotiaiden koronarokotuksiin viivettä Pälkäneellä ja Kangasalla – kuluvan viikon jälkeen alueella on rokotettu 900 henkilöä

Suomeen saatavien koronarokoteannosten määriä on leikattu hetkellisesti hyvin merkittävästi. Tämä vaikuttaa myös Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen rokotusten toteuttamiseen.

Alueen suunnitelmissa oli aloittaa ensi viikolla yli 80-vuotiaiden ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien omaishoitajien rokotukset, mutta rokotteen saatavuusongelmien vuoksi ryhmän rokottaminen ei ole vielä mahdollista. Kaupungin mukaan tämän ryhmän rokottaminen aloitetaan heti, kun rokotetta pystytään toimittamaan kuntiin. Uusia rokotetilauksia ei voida tällä hetkellä tehdä eikä rokottamista näin ollen laajentaa uusiin ryhmiin.

Kaikki ensimmäisen rokoteannoksen saaneet henkilöt saavat toisen annoksen suunnitellusti.

Rokotukset käynnistyivät Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella 13. tammikuuta. Rokoteannoksia on tilattu tähän mennessä noin 900 henkilön rokottamista varten. Annosten määrä on todellisuudessa suurempi, sillä yhdestä ampullista saa useimmiten viiden annoksen sijaan kuusi annosta. Kuluvan viikon loppuun mennessä kaikki tilatut rokotusannokset saadaan rokotettua.

Yhteistoiminta-alueella on ollut tavoitteena, että Suomen koronastrategian mukaisen rokotusjärjestyksen ryhmä 1 – teho-osastojen henkilökunta, koronapotilaita hoitavien vuodeosastojen ja päivystysosastojen sekä ensihoidon henkilökunta, koronapotilaita hoitavien infektiovastaanottojen henkilökunta, koronanäytteenottojen henkilökunta ja koronavirusdiagnostiikkaa tekevä laboratoriohenkilökunta, sosiaalihuollon iäkkäille henkilöille tarkoitettujen asumispalvelujen ja ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta ja asukkaat sekä kriittinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö rajatusti – saadaan rokotettua ensimmäisen rokotuksen osalta tammikuun aikana. Tämän suhteen ollaan hieman tavoiteaikataulusta edellä.

Nyt Kangasalla odotellaan, että rokotteita tulee lisää ja että rokotuksia päästään laajentamaan myös muihin ryhmiin. Seuraavana rokotusvuorossa ovat ikääntyneet henkilöt ja henkilöt, joilla on vakavia koronavirustaudille altistavia perussairauksia. Ajanvarauksesta ja tarkemmasta rokotusjärjestyksestä tiedotetaan, kun rokotetta voidaan taas tilata lisää. Kaupunki tiedottaa, että sillä on valmius jatkaa rokotuksia hyvinkin nopealla aikataululla.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?