Kangasala sai uuden nuorisovaltuuston – heti ryhdytään toimeen

Kangasalan nuorisovaltuuston järjestäytymiskokous pidettiin 19. tammikuuta. 21-jäsenisessä nuorisovaltuustossa uusia on peräti 14, vanhoja jäseniä 7.

Kangasalan nuorisovaltuuston järjestäytymiskokous pidettiin 19. tammikuuta. Puheenjohtajaksi valittiin Enna Rantala. Enna on toiminut nuorisovaltuustossa jo aiemman kauden 2 vuotta ja hoitanut talousvastaavan tehtävää. Varapuheenjohtajaksi valittiin Taina Suuniittu, sihteeriksi Kasperi Räsänen ja varasihteeriksi Ruusu Ahava. Nuorisovaltuuston talousvastaavaksi valittiin Alvar Malkavaara ja viestintävastaavaksi Hilma Hollo.

Kaupungin toimielimiin nuorten edustajiksi valittiin seuraavat nuorisovaltuutetut: kaupunginvaltuustoon Lyyti Rönö ja Tuomas Ylinen, sosiaali-ja terveyslautakuntaan Nanna Kääriäinen ja varalle Jere Takanen, elinympäristölautakuntaan Eppu Andersson ja varalle Lyyti Rönö, sivistyslautakuntaan Henri Pitkänen ja varalle Aarre Hytönen.

Lisäksi Pirkanmaan maakunnalliseen nuorisovaltuustoon valittiin Kangasalan edustajaksi Aarre Hytönen ja varaedustajaksi Eppu Andersson. Kangasalan kaupungin sisäiseen lasten ja nuorten hyvinvointityöryhmään valittiin nuorten edustajaksi Vilma Miettinen ja varalle Eppu Andersson. Kouluruokaraatiin valittiin Aatos Pulakka, Lyyti Rönö ja Nanna Kääriäinen.

Tämän tammikuun kokouksen puheenjohtajana toimi edellisen vuoden puheenjohtaja Niko Tammelin, jota varapuheenjohtaja Riikka Puoliväli avusti, koska kokouksessa oli paljon äänestyksiä.

Keskustelua heräsi Kihniöltä saapuneesta haasteesta koulukiusaamisen vastustamiseksi. Nuoret kannattivat haastetta, ja asiaan palataan ja mietitään tarkemmin, miten haastetta toteutetaan ja ketä haastetaan mukaan koulukiusaamisen ehkäisemiseksi ja poiskitkemiseksi.

Nuorisovaltuustolta pyydetään lausuntoa koskien Pirkanmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston toimintaperusteita ja toimintamalleja. Asia liittyy myös maakuntauudistukseen. Tähän vastataan 13.2. mennessä.

Vuoden alun toiminta käynnistyy katsastamalla uuden vuoden toimintaa yhdessä ja miettimällä seuraavia tärkeitä asioita, joihin ryhdytään. Toimintasuunnitelmassa on keväällä muun muassa kuntavaaleihin liittyviä ja päättäjien kanssa toteutettavia tapahtumia. Uusi nuorisovaltuusto tuntuu nohevalta ja rennolta porukalta, juttua ja toimintaa varmasti riittää.

Tytti Eromäki-Heino, nuorisovaltuuston ohjaava

 

Esittelyssä muutama uusi valtuuston jäsen:

Alvar Malkavaara.

Nimi: Alvar Malkavaara

Koulu: Pikkolan yläaste

Miksi nuvaan: Se ensinnäkin kuulosti kivalta ja siinä on mahdollisuus päästä vaikuttamaan asioihin, jotka koskevat minua, joten se on ihan kiva pikku bonus.

Unelma-ammatti: Joko pääministeri tai lääkäri (erittäin kliseisiä)

Harrastukset: Selloa olen soittanut viitisen vuotta ja taekwondo, jota olen harrastanut kolmisen vuotta.

 

Hilma Hollo.

Nimi: Hilma Hollo

Koulu: Pikkolan koulu

Miksi nuvaan: Halusin vaikuttaa itseeni koskeviin asioihin.

Unelma-ammatti: Psykologi

Harrastukset: Tanssi

 

Kasperi Räsänen.

Nimi: Kasperi Räsänen

Koulu: Pitkäjärven koulu

Miksi nuvaan: liityin nuvaan, koska halusin parantaa koulussa olemista nuorille.

Unelma-ammatti: ensiapuvastaaja

Harrastukset: parkour.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?