Teemu viihtyy suksilla – talviliikuntaa on ollut helppo harrastaa tänä talvena

Teemu Lepola suuntaamassa hiihtolenkille. Äiti oli pakannut lenkille mukaan smoothieta evääksi. Sen voimalla jaksaa hiihtää vielä päiväkotipäivänkin jälkeen.

5-vuotias Teemu Lepola laittaa reippaasti suksia jalkaan hiihtoladun päässä Vatialan koululla.

– Hiihto on talvella kivaa, Teemu ilmoittaa ponnekkaasti.

Päiväkotiryhmänsä kanssa Teemu on ehtinyt hiihtää kuluvana talvena kahdesti, ja sujuttelu sujuukin jo mallikkaasti. Äiti Riikka Taipale joutuukin vähän toppuuttelemaankin pojan menoa.

– Ja on lumiukkojenkin tekeminen kivaa. Tehtiin yksi, mutta se suli melkein heti, Teemu jatkaa talvisista puuhista kertomistaan.

Tälle talvelle on osunut sellainenkin tapaus, että kaverin synttäreiltä kotiin saatu ilmapallo on poksahtanut. Tuosta vain ja ykskaks.

– Se meni kattoon ja puhkesi, Teemu kertaa tapahtumaketjua.

Ennen hiihtolenkille lähtöä hän ehtii vielä mainita, että punainen on hänen lempivärinsä, ja että pulkkamäessäkin ollaan käyty.

– Sorolan montulla ja Liutun rannassa olemme käyneet laskemassa, äiti vahvistaa.

Luistelemaan Teemu on ehtinyt perheensä – äidin, isän ja isoveljiensä – kanssa Pitkäjärven koulun kaukalolle. Äiti-Riikka kiitteleekin Kangasalan liikuntamahdollisuuksia monipuolisiksi.

– Täällä on hyvät mahdollisuudet liikkua ja päästä luontoon. Tuntuu siltä, että kaupunki on liikkumismahdollisuuksia myös pyrkinyt aktiivisesti kehittämään, hän miettii.

Plussaa on myös se, että lapsille löytyy vaihtoehtoja niin sanotun matalan kynnyksen harrastamiseen.

Miinuspuoliakin kuitenkin löytyy.

– Asumme Vatialan alueella, ja tänä talvena harmittaa se, että Vatialan koulun kentälle tulee melko pieni luistelukenttä. Pitkäjärven kaukalo on ainakin välillä ollut todella ruuhkainen, Taipale kertoo.

Kangasalan latuverkosto. Valaistu pääreitti kulkee Kirkkoharjulta Kyötikkälän kautta Vatialaan. Vatialasta yhdyslatua pitkin pääsee jatkamaan hiihtäen aina Tampereelle ja Kauppiin asti. Kartta: Kangasalan kaupunki

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?