Lamminrahkan ensimmäiset pientalotontit tulivat haettaviksi – tontit sijoittuvat Haltijanmäen ympäristöön

Lamminrahkan ensimmäisten pientalotonttien haku alkoi maanantaina 1. helmikuuta. Haettavaksi tuli kahdeksan omakotitalotonttia ja 28 kaupunkipientalotonttia. Tontit sijaitsevat lähellä Lamminrahkan keskustaa: koulukeskukselle, liikuntapuistoon ja muihin keskustan palveluihin on matkaa enintään 700 metriä. Pienehkön tonttikoon sanelee tonttien sijainti lähellä ratikkapysäkkivarausta.

– On todella hienoa saada Lamminrahkan alueelta pientalotontteja vihdoin haettavaksi. Näitä on kysytty paljon: Uusi kaupunginosa kattavine palveluineen aivan Tampereen rajan tuntumassa on haluttua aluetta. Vuodenvaihteessa meillä oli haettavana 31 kaupunkipientalotonttia Vatialan Linkosuon alueelta ja ne menivät kaikki varaukseen. Hakijoita oli noin kaksinkertainen määrä, kertoo Kangasalan kaupungin vs. tontti-insinööri Simo Veijalainen.

Haettavat tontit sijoittuvat Haltijanmäen kylään ja kukkulan ympäristöön, jonne rakentuu alustavasti myös yhtiömuotoisia pientaloja, paritaloja ja rivi- ja kerrostaloja. Kukkulan itärinne jätetään rakentamattomaksi metsämaaksi. Haltijanmäen kylän keskus on kukkulan kupeeseen rakennettava, ulkoilureitistön varrella sijaitseva leikkikenttä kuntoportaineen. Haltijankaaren katu rakennetaan turvalliseksi hidaskaduksi, jonka varrella on istutuksia ja pysäköintipaikkoja sekä jätepisteet: tonteilla ei sallita omia jätepisteitä, vaan jätteet tuodaan Pirkanmaan Jätehuollon syväkeräysastioihin.

Tonttien pinta-alat vaihtelevat välillä 220–450 neliömetriä ja rakennusoikeudet välillä 155–240 kerrosneliömetriä. Kaikki tontit vuokrataan.

Havainnekuva Haltijanmäen alueesta. Hakuun tulevat pientalotontit on rajattu punaisella katkoviivalla.

Lamminrahkan eteläosan asemakaava-alueen kadut, kunnallistekniikka ja viheralueet ovat paraikaa rakenteilla. Haettavana olevat tontit luovutetaan ja niille pääsee rakentamaan reilun vuoden päästä, syksyllä 2022.

Tonttihaku päättyy 12.4.2021. Tontit jaetaan arpomalla. Hakijan tulee olla yksi tai useampi yksityishenkilö, ei rakennusliike tai muu yhteisö.

Tontteja esitellään Kangasalan Prisman kaupunki-infossa torstaina 11. helmikuuta kello 15–18 ja maastossa lauantaina 13. helmikuuta kello 12–15.

 

Ojala-Lamminrahka:

  • Kangasalan puolella sijaitsevaan Lamminrahkaan rakentuu koti noin 8000 asukkaalle ja Tampereen puolella sijaitsevaan Ojalaan noin 4500 asukkaalle.
  • Lamminrahkan ensimmäiset 14 yhtiömuotoista asuinkorttelia varattiin kesällä 2020. Ensimmäiset kerrostalo-, rivitalo- ja yhtiömuotoiset pientaloasunnot tulevat ennakkomarkkinointiin 2021. Eritasoliittymä Lahdentielle valmistui elokuussa 2020.
  • Asumisen lisäksi Lamminrahkaan rakentuu työpaikka-alueita Lahdentien varteen. YIT on varannut kolme korttelia kauppa-aluetta varten ja Wasa Group kaksi korttelia toimitilarakentamista varten.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?