Koronarokotussarjan annosväli pitenee 12 viikkoon keskiviikosta alkaen

Koronarokotteen annosten väli pitenee Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella 12 viikkoon keskiviikosta 10. helmikuuta lähtien, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on ohjeistanut kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän suosituksesta, että vallitsevassa epidemiatilanteessa kaikkien koronarokotteiden annosväliä on suositeltavaa pidentää 12 viikkoon.

Annosvälin pidennys ei THL:n mukaan heikennä rokotteen tehoa. THL:n ylilääkäri Hanna Nohynekin mukaan rokotettu saa yleensä paremman suojan, kun annosväliä pidennetään.

Muutoksen ansiosta yhä useammat suurimmassa riskissä olevat kansalaiset voivat saada ensimmäisen rokotteen nopeammin kuin alkuperäisessä aikataulussa.

THL:n suosituksen mukaisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen kunnat, työterveyshuollot ja yksityiset toimijat siirtävät jo annetut toisen rokotuskerran ajat siten, että rokoteannosten väliksi tulee 12 viikkoa.

Myös Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella siirretään vahvisterokotteen aikataulua siten, että rokoteannosten väliksi tulee 12 viikkoa. Tällä hetkellä rokotuksiin ei pysty Pälkäneellä ja Kangasalla varaamaan aikoja verkossa eikä puhelimitse. Kaupunki ilmoittaa erikseen, kun ajanvaraus rokotuksiin käynnistyy. Rokotukset jatkuvat yhteistoiminta-alueella välittömästi, kun rokotetta on taas saatavilla. Seuraavana rokotusvuorossa ovat 80 vuotta täyttäneet ja vanhemmat kuntalaiset ja heidän omaishoitajansa sekä kotihoidon henkilökunta ja asukkaat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?