”Meidän unelmissamme kunnan asioista päätetään yhteistyöllä” – Keskusta: Nuorten syrjäytymisen estäminen on meidän kaikkien tehtävä

Kangasalan Keskustan kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja
Jaakko Hyytinen ja vaalipäällikkö Minna Pajula jakoivat puolueen
esitteitä ystävänpäivän kunniaksi Kangasalla. Maskit otettiin pois
vain ohikiitäväksi hetkeksi valokuvauksen takia. Kuva: Media Mustoset.

Jos Kangasalan Keskustan Jaakko Hyytinen ja Minna Pajula saisivat päättää, Kangasalasta tehtäisiin Pirkanmaan koulutusmyönteisin kunta.

– Nuorten syrjäytymisen ehkäisy on meidän kaikkien tehtävä, kaksikko sanoo yhdestä suusta.

Lasten ja nuorten hyvinvointiin voi vaikuttaa monella eri tavalla. Yksi tärkeimmistä varhaisvaiheen keinoista on koulujen ryhmäkoot.

– Ryhmäkoot koulussa eivät saa kasvaa liian suuriksi ja tukiopetusta pitää saada tarvitessa koulusta riippumatta.

– Samoin koulunkäynninohjaajia tulee olla tarvittava määrä. Myös koulupsykologi- ja kuraattoripalveluita pitää olla riittävästi, he painottavat.

Hyytinen ja Pajula toteavat, että lasten ja perheiden hyvinvointia autetaan itse asiassa jo ennen lapsen kouluikää, kun varmistetaan, että erilaisia päivähoitomuotoja on tarjolla riittävästi.

– Perheiden pitää saada palveluja matalalla kynnyksellä. Kun on hankalassa tilanteessa, ei todellakaan jaksa käydä läpi uuvuttavaa byrokratiaa, Minna Pajula sanoo.

 

Kirkkoharjun koulun tulevaisuus?

Jaakko Hyytinen on Kangasalan Keskustan kunnallisjärjestön varapuheenjohaja. Minna Pajula toimii puolestaan Kangasalan Keskustan vaalipäällikkönä. Molemmat ovat ehdolla tulevissa kuntavaaleissa.

Hyytinen sanoo, että lähti kuntapolitiikkaan mukaan nimenomaan vaikuttaakseen lasten ja nuorten hyvinvointiin.

– Yksi iso kokonaisuus tässä on koulut ja niiden kunto, uusi vai remontti. Tästä käydään muun muassa Kirkkoharjun koulun kohdalla keskustelua.

– Aloitteeni suorasta aloiteoikeudesta nuorisovaltuustolle on yksi iso avaus nuorten vaikuttamisen kasvattamiseksi. Toivotaan sille myönteistä päätöstä.

Jaakko Hyytisen ja Minna Pajulan lisäksi Kangasalan Keskustan ehdokaslistalta löytyvät Hannu Karppila, Eeva Heikkilä, Eveliina Seppi, Heikki Lahtinen, Panu Hirvonen, Marjatta Välimaa, Hanna Holma, Heikki Mäkelä, Sakari Eerola, Annina Airola, Urho Karppila ja Pia Kirvesoja.

Joukkoon mahtuu vielä, sillä ehdokasasettelu on käynnissä 9.maaliskuuta saakka.

 

Kotimainen ruoka kunniaan

Miksi sitten juuri Keskusta? Minna Pajula sanoo, että Keskusta puhuu asioista, jotka ovat todellisia ja läsnä ihmisten arjessa.

– Meidät tunnetaan kotien ja kotiseutujen, osaamisen, työn ja yrittäjyyden, hyvinvoinnin ja erityisesti kotimaisen ruuan sekä vihreän talouden puolueena, hän listaa.

Pajula painottaa, että Keskustassa toimitaan isänmaallisella arvopohjalla, modernisoituvaa maailmaa ja kansainvälisyyttä unohtamatta.

– Keskustassa on tilaa tehdä ja toimia. Kutsun mukaan hyvän huomisen rakentamiseen kaikki, joiden mielestä parempi tulevaisuus ei synny itsestään, vaan se on tehtävä.

Hän sanoo, että kunnan päättäviin elimiin tarvitaan vaikuttajia sekä maaseudulta että kasvukeskuksista.

– Kannustan lisäksi erityisesti nuoria sekä naisia asettumaan ehdokkaaksi vaaleissa, jotta heidän äänensä kuuluisi entistäkin paremmin päätöksenteossa.

– Kutsun myös kaikki lukijat tutustumaan keskustan vaaliteemoihin nettisivuille: keskusta.fi. Otathan seurantaan myös Keskusta Kangasalan omat Facebook-sivut, vinkkaa vaalipäällikkö Minna Pajula.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?