Osallistuva budjetointi saa jatkoa – ehdotuksia tapahtumista tai hankinnoista eri puolille Kangasalaa kerätään huhtikuussa

Viime vuonna ensimmäistä kertaa kokeiltu osallistuva budjetointi saa jatkoa Kangasalla. Kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluille on varattu tarkoitukseen 10 000 euron määräraha, jonka käyttämisestä kerätään ehdotuksia huhtikuussa.

Osallistuva budjetointi on toimintatapa, jossa kaupunkilaiset pääsevät päättämään kaupungin osoittaman rahasumman käytöstä.  Viime vuonna Kangasalla saatiin ehdotuksia rahasumman käyttämiselle kaikkiaan 48, joista 17 valittiin äänestysvaiheeseen ja kolme eniten ääniä saanutta ehdotusta toteutettiin. Kaupunkilaisten toiveesta osallistuvalla budjetoinnilla järjestettiin Kauhujen Kangasala -tapahtumaviikonloppu, hankittiin lainattavia harrastusvälineitä pääkirjastolle sekä toimitettiin kaikille kotihoidon asiakkaille ruusut itsenäisyyspäiväviikolla.

Tänä vuonna kiinnitetään kaupungin mukaan tarkemmin huomiota tapahtumien tai hankintojen sijoittumiseen laajemmin eri puolille Kangasalaa.

Ehdotuksia osallistuvan budjetoinnin keinoin toteutettavaan toimintaan tai hankintaan kerätään 25.4. kello 15 saakka. Ehdotus voi olla live- tai virtuaalitapahtuma, kurssi, näyttely, elokuva tai muu tilaisuus tai hankinta.

Ehdotuksia voi lähettää sähköisellä lomakkeella, joka löytyy sivulta kangasala.fi/osallistuvabudjetointi tai sähköpostitse osoitteeseen kulttuuripalvelut@kangasala.fi .

Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut valitsee ehdotuksista toteuttamiskelpoisimmat, joista kaupunkilaiset saavat äänestää suosikkejaan. Toteuttamiskelpoisuuteen vaikuttavat muun muassa käytössä olevat resurssit, ehdotuksen kustannusarvio sekä ajankohtainen koronavirustilanne. Ehdotukset julkistetaan anonyymeina ja äänestys suoritetaan samalla verkkosivulla 3.–30. toukokuuta. Valitut ehdotukset toteutetaan tämän vuoden loppuun mennessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?