Pidennetyn esiopetuksen kokeiluun valikoitiin päiväkodit Kangasalla

Opetus- ja kulttuuriministeriön kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun on valikoitu kokeilupäiväkodeiksi Kangasalla Harjunsalon ja Liuksialan päiväkodit.

Vuonna 2016 syntyneistä kokeiluun pääsevät mukaan lapset, jotka ovat parhaillaan Liuksialan ja Harjunsalon päiväkodeissa tai hakeneet sinne maaliskuussa. Lisäksi mukaan pääsevät ne varhaiskasvatuksen ulkopuolella olevat lapset, jotka asuvat Liuksialan tai Harjunsalon päiväkodin läheisyydessä ja esiopetuspaikaksi on määritelty kyseinen päiväkoti. Kokeiluun ei voi hakea enää jälkikäteen.

Kokeilun verrokkiryhmään kuuluvat yksiköt selviävät myöhemmin. Verrokkiryhmät tuottavat vuosien 2021–24 kokeiluun vertailutietoa eivätkä ole oikeutettuja maksuttomaan kaksivuotiseen esiopetukseen.

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun tarkoituksena on muun muassa vahvistaa koulutuksellista tasa-arvoa, selvittää varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen välisiä jatkumoita ja saada tietoa kaksivuotisen esiopetuksen vaikutuksista lasten kehitys- ja oppimisedellytyksiin, sosiaalisiin taitoihin sekä terveen itsetunnon muodostumiseen.

Kaupungin mukaan kokeiluun päässeiden lasten huoltajille tulee kokeilusta esite sekä ohjeet kokeiluun hakemiseen ensisijaisesti sähköpostitse, varhaiskasvatusyksiköiden tai postin kautta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?