Maanantaina Sydän-Hämeessä aukeaa koronarokotteiden ajanvaraus 60–64-vuotiaiden ikäryhmälle

Maanantaina 26. huhtikuuta Kangasalla ja Pälkäneellä päästään aloittamaan muun väestön koronarokotukset. Ajanvaraus aukeaa ensimmäisenä 60–64-vuotiaiden ikäryhmälle. Kun valtaosa tästä ikäryhmästä on rokotettu, siirrytään seuraavaksi 50–59-vuotiaiden ikäryhmään.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kunnissa yli 65-vuotiailla on valinnanvapaus rokotevalmisteen suhteen 1.5. alkaen. Rokotteen valinta ei ole kuitenkaan vielä mahdollista. Asiasta tiedotetaan lisää viikon 17 aikana.

Huomioithan, että kaikkien koronarokotusten annosväli on edelleen 12 viikkoa. Ajanvarausta tehdessä kannattaa huomioida, että vahvisteaika annetaan automaattisesti kaikille 12 viikon päähän. Annosväliä ei ole mahdollista lyhentää.

TÄLLÄ HETKELLÄ ROKOTUSVUOROSSA OVAT:

  • kaikki yli 65-vuotiaat kuntalaiset
  • muu väestö: 60–64-vuotiaiden ikäryhmä (käynnistyy 26.4.)
  • 16–69-vuotiaat 1. riskiryhmään kuuluvat kuntalaiset
  • 16–69-vuotiaat 2. riskiryhmään kuuluvat kuntalaiset

Aikoja avataan sähköisesti varattavaksi rokotteiden saatavuuden mukaan. Aikoja pystytään avaamaan noin viikoksi kerrallaan sitä mukaa, kun rokotetoimituksia saadaan. Mikäli verkkoajanvaraus ei tarjoa vapaita aikoja, se tarkoittaa, että yhtään vapaata rokotusaikaa ei ole. Siinä tapauksessa kannattaa yrittää uudelleen myöhemmin. Yksittäisiä peruutusaikoja saattaa vapautua myös verkkoon varattavaksi. Jos verkossa ei näy vapaita aikoja, niitä ei ole myöskään puhelimitse varattavissa.

Huomaathan verkkoajanvarausta tehdessäsi valita oikean palvelumuodon:

  • Palvelumuoto koronarokotukset, ikäperuste: kaikki yli 65-vuotiaat
  • Palvelumuoto koronarokotukset, muu väestö: 60–64-vuotiaat
  • Palvelumuoto koronarokotukset, riskiryhmäperuste: 18–64-vuotiaat 1. ja 2. riskiryhmiin kuuluvat

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?