Kirjastoauto palaa reitilleen ja hyllyille sekä lehtisaliin pääsee

Kirjastoauto palaa Kangasalla reitilleen maanantaina 10. toukokuuta. Samalla pääkirjaston tietotori, lukusali, pianohuone, ryhmätila Lukko ja Harjula-sali avautuvat.

Ryhmätila Suppa avautuu 1.6., ja lasten monitoimitila Hiekkalinna on toistaiseksi pois käytöstä. Pääkirjaston Taidetila Terran seuraava näyttely avautuu 18. toukokuuta.

Varattavissa tiloissa on noudatettava turvavälejä ja kokoontumisrajoituksia.

Kangasalan kirjastojen kokoelmatilat avattiin keskiviikkona 5.5. Myös kirjastojen lehtisalit ovat auki. Kaikissa kirjastoissa on muuten normaalit aukioloajat, mutta omatoimikäyttöä ei ole. Kirjastojen omatoimiaikojen alkamisesta tiedotetaan kaupungin mukaan myöhemmin.

Kirjastoissa kokoelmatilat ovat avoinna. Asiakkaat pääsevät hyllyille valitsemaan lainattavaa, ja aineiston lainaus, palautus, varausten nouto ja asiakaskoneiden käyttö on mahdollista. Skannaaminen, tulostaminen ja kopiointi ovat taas käytössä. Automaattien käyttöä ja kirjastomaksujen maksamista kortilla tai verkkomaksuina Piki-verkkokirjastossa suositellaan. Kirjastojen palautusluukut ovat auki ympäri vuorokauden.

Lähiopastusta ei tarjota, eli esimerkiksi digitointihuoneessa on voitava asioida omatoimisesti.

Turvavälien toteutumiseksi osa kalusteista on poistettu ja vain osa asiakastietokoneista on käytössä. Hygieniasyistä tabletteja, kuulokkeita tai lautapelejä ei tarjota käytettäväksi kirjastossa. Tarvittaessa tiloissa kerrallaan olevien henkilöiden määrää rajoitetaan.

Asiakkaiden toivotaan käyttävän kasvomaskia, huolehtivan yli kahden metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta ja käyvän kirjastossa vain terveenä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?