Riipputuoli tekee parvekkeesta rentouttavan keitaan

Ulkotilojen kalustaminen on kuumimmillaan juuri nyt, eikä täydelliseen kesäkeitaaseen tarvita suurta puutarhaa tai tilavaa terassia. Myös pienemmälle parvekkeelle voi rakentaa viihtyisän kesäpesän, jossa on mukava viettää aikaa ja nauttia auringosta.

Viihtyisän tilan edellytyksenä on sopivan kokoisten kalusteiden valinta, jotka eivät tuki kulkureittejä, ja jotka ovat mukavia käyttää. Riipputuolit (linkki: https://preeco.fi/19-riipputuoli ) ovatkin erinomainen valinta kaikenkokoisiin tiloihin. Ne myös näyttävät upeilta.

Polyrottinkinen riipputuoli kestää vuosia

Riipputuoleja valmistetaan eri mallisina ja eri materiaaleista. Varsinkin aidosta rottingista valmistetut riipputuolit soveltuvat parhaiten sisätiloihin, sillä ne eivät juurikaan kestä esimerkiksi sadetta.

Vaihtoehtona on kuitenkin polyrottinkinen riipputuoli, joka viihtyy ulkona vaikka koko vuoden ympäri. Polyrottinki näyttää oikealta rottingilta, ja sitä on saatavissa useissa eri väreissä.

Polyrottinki mahdollistaa todella pitkäikäisten ulkokalusteiden valmistuksen, sillä ne kestävät myös vesisateet. Käyttöiän pidentämiseksi polyrottinkikalusteiden käyttöä kannattaa kuitenkin välttää kovilla pakkasilla, jolloin materiaali on hauraimmillaan. Muista materiaaleista poiketen, polyrottinkikalusteiden hoito (linkki:https://www.suomirakentaa.fi/lomarakentaja/maa-pohja-ja-piharakentaminen/terassin-ja-ulkokalusteiden-huolto ) on vaivatonta, sillä se tarvitsee vain pesun vedellä tai miedolla pesuaineella.

Riipputuoli telineellä on kätevä vaihtoehto niin parvekkeelle kuin muihinkin ulkotiloihin. Telineen ansiosta riipputuoli voidaan asentaa mihin tahansa tasaisella alustalle, ja se on helposti siirrettävissä. Kesän jälkeen polyrottinkinen riipputuoli voidaan jättää ulos, tai siirtää vaikka olohuoneeseen.

Riipputuolit on mahdollista kiinnittää myös köydellä tukevaan kattorakenteeseen tai puun oksaan. Parvekkeelle asentaessa kiinnike joudutaan kuitenkin poraamaan kattoon, ja jos paikkaa haluaa vaihtaa, joudutaan myös kiinnike asentamaan uudestaan.

Preeco.fi verkkokaupan kesäkalustevalikoimasta (linkki: https://preeco.fi/13-kesakalusteet ) löydät todella laajan valikoiman erilaisia riipputuoleja yhden ja kahden istuttavina.

Parveke on myös täydellinen paikka kuntoilla

Jos paikoillaan istuskeluja ei kuitenkaan ole sinun juttusi, voi parvekkeen helposti muuttaa myös kuntoiluun sopivaksi paikaksi. Esimerkiksi nyrkkeilysäkki (linkki: https://gorillasports.fi/nyrkkeilysakki ) on helppo kiinnittää parvekkeen kattoon, kunhan sen tekee kunnolla. Nyrkkeilysäkeille on myös telineitä, jos poraaminen ei ole mahdollisuus.

Nyrkkeily onkin erinomainen liikuntamuoto kaiken tasoisille kuntoilijoille. Nyrkkeilemällä saa jopa 15 – 30 minuutissa tehotreenin joka ottaa koko kroppaan, ja parveke tarjoaa turvaisan paikan syventyä nyrkkeilyn saloihin. Jotta saat kaiken irti nyrkkeilytreenistä, muista ottaa koko kroppa mukaan liikkeeseen.

Kunnon kohoamisen lisäksi nyrkkeily vähentää tehokkaasti stressiä. Rankan työrupeaman päätteeksi on mukava päästä iskemään napakoita iskuja säkkiin, ja tuntea kuinka huolet sulavat pois.

Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää, että nyrkkeilysäkin tulisi painaa noin puolet nyrkkeilijän omasta painosta. Valinnassa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon myös oma taitotaso, ja aloittelijoille valita kevyempi säkki.

Jos nyrkkeily ei iske juuri sinuun, myös leuanvetotanko (linkki: https://gorillasports.fi/leuanvetotanko ) on hyvä valinta parvekkeelle. Se ei vie juuri lainkaan tilaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?