Rukous – Jumalan lahja äideille

Maaria Kaaja.

”Äitien päivänä aikaisin herään, kukkaset kauneimmat niityltä kerään! Jeesus, sä äitiä hoida ja kanna, hänelle runsaasti lahjoja anna!” (san. Inkeri Ruokonen)

Lapsuuden kuorolaulu soi jälleen päässäni tässä äitienpäivän tienoilla. Tänä vuonna äitienpäivä ja rukoussunnuntai sattuivat samalle päivälle. Siinäpä osuva pari! Ei niin, etteikö kirkossa rukoiltaisi joka sunnuntai – ja arkisin myös – mutta rukoussunnuntaina asian äärelle pysähdytään ja luetaan siihen liittyviä Raamatun tekstejä. Kuten nyt viime sunnuntaina tämä: ”Jos joku teistä kärsii, hän rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, hän laulakoon kiitosvirsiä.” (Jaak. 5:13)

Jokaisen äidin elämään takuulla kuuluu näitä molempia hetkiä: sekä vaikeita ja kipeitä että onnen ja ilon täyttämiä. Väittäisin, että harva äiti jättää huokaamatta jonkinlaisen rukouksen silloin, kun oman lapsen puolesta pelkää tai näkee tämän kärsivän. Ja jokainen äiti tietää, miten tärkeää on päästä jakamaan jonkun kanssa lapsen onnistumiset tai ihanimmat ja hauskimmat sanomiset.

Me ihmiset olemme sellaisia – emme selviä yksin, olemme luotuja yhteen. Jumala tietää sen ja siksi muistuttaa: ”Minulle voit kertoa ihan kaiken. Minun luokseni saat aina tulla!”

Äitienpäivä ja rukous liittyvät minulla yhteen myös niin, että en varmaan itse ole ikinä rukoillut yhtä hartaasti kuin tuoreena lukiolaisena äitini sairastuttua vakavasti. Monta joulua, pääsiäistä ja äitienpäivää kului niin, että aina kirpaisi: olisiko tämä se viimeinen yhteinen? Jumala kuitenkin kuuli rukoukseni – ja kaikki ne rukoukset, joita äitini puolesta ympäri maailmaa lausuttiin – ja tätäkin äitienpäivää saimme viettää yhdessä. Se on suurta armoa!

Sain myös, niin kuin tuolloin lukiolaistyttönä Jumalalta pyysin, nostaa aikanaan äidin syliin ensimmäisen lapsenlapsen. Kuten jo silloin nuorena arvelin, äitini on ihana mummu. Ja mummut ne vasta esirukoilijoita ovatkin! Onnea ja iloa vielä kaikille äideille ja mummuille! Ja voimia sinulle, jonka lapsi kärsii. Ja halaus sinulle, jonka äiti on jo poissa. Teitä kannetaan lukemattomin rukouksen säikein.

Maaria Kaaja,

seurakuntalainen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?