Mikä ihmeen timanttikortteli?

Kangasalan keskustaan kaavaillaan lähivuosille ”timanttikorttelia”.

Mikä ihme on tämä timanttikortteli, elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala?

– Timanttikortteli on Kangasalan keskustaan torin ja uimahallin väliin rakennettava kortteli, johon suunnitellaan rakennuskokonaisuutta, joka sisältää kaksi asuintornia, yhden virastotornin ja näillä näkymin myös muutaman pienehkön liiketilan. Alueelle on vireillä asemakaavamuutos.

Uudisrakentamisen alta tullaan purkamaan nykyiset kaupungin omistamat liikekiinteistöt, joissa sijaitsi muun muassa seurakunnan tiloja ja ovat edelleen muun muassa R-kioski ja paikallislehden toimitus.

Virasto-osaan tullaan sijoittamaan Kangasalan kaupungin ja kaupunkikonserniin kuuluvien yhtiöiden toimintoja. Urheilutiellä oleva kaupungin virastotalo II, jossa sijaitsee muun muassa tekninen keskus, on tullut teknisen käyttöikänsä päähän ja se tullaan purkamaan asuinrakentamisen tieltä, kun toiminnot on siirretty sieltä ensin uuteen timanttikortteliin.

 

Mistä se on saanut työnimensä?

Työnimensä timanttikortteli sai uudisrakennuksen viite- eli ideasuunnitelmasta, jossa rakennuksen pohjan muoto on monikulmainen timantin muotoinen.

 

Millä aikataululla sen toteutus voisi tapahtua?

Rakentamiseen vaikuttaa vielä moni keskeneräinen asia. Uutta rakennusta aletaan rakentaa aikaisintaan vuoden 2023 alussa.

 

Miten se toteutuessaan voi vaikuttaa keskusta-alueeseen?

Uudisrakennus sijaitsee keskeisellä ja näkyvällä paikalla Kangasalan keskustassa Tampereentien ja Myllystenpohjantien kulmauksessa ja sillä on suuri merkitys kaupunkikuvaan. Asuintornit tuovat keskustaan runsaasti uusia asukkaita, mitä lisää osaltaan keskustan palveluiden kysyntää, elinvoimaa ja vilinää. Kangasalan keskusta pysyy kaupungin hallinnollisena keskuksena.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?