– Kun Suomi meni kiinni, te toitte meille maailman. Ensin vallitsi lamaannus, josta alkoi selviytyminen, alustaa Pälkäneen kunnan kulttuurisuunnittelija Marketta Pyysalo.
Riikka Westerlund toi Pälkäneelle Beethovenin, Aune Mattila lasten maailmannäyttelyn. Heidät palkittiin tänä vuonna Tauno Sairiala -kulttuuripalkinnolla. Molemmat saivat 200 euron arvoisen stipendin.
– Beethovenin 250-vuotisjuhlavuonna tuotit Riikka hienon videon, joka loi valoa ja uskoa tulevaan. Otit itse yhteyttä ja ehdotit tällaista digiloikkaa.
Pyysalon mielestä Riikka Westerlund on hyvä esimerkki vapaa-ajan asukkaan ja kunnan yhteistyöstä.
– Sinä annat oman lahjakkuutesi ja potentiaalisi, ja kunta on vastaavasti antanut lepoa ja rauhaa, Pyysalo vertaa.
Aune Mattilaa hän ylistää lasten maailmannäyttelystä, joka ylitti rajat. Mattila vastasi näyttelyn järjestelyistä, jossa aiheena oli lapsen mielipaikka. Töitä saatiin seitsemästä maasta.
Taide lisää hyvinvointia
Taiteella on paitsi itseisarvo myös valtavan suuret hyvinvointivaikutukset. Näin korona-aikana tällainen vain korostuu, jolloin voimaannuttavalla eskapismilla on suuri merkitys.
Aune Mattilan mielestä oli hienoa järjestää näyttely jo siitäkin syystä, että lapset saivat muutakin mietittävää kuin jatkuvan koronakurimuksen.
– Kyllä oikein läikähti rinnassa, kun Suomesta mielipaikaksi valikoitui kirjasto, Pyysalo miettii.
Mielipaikat vaihtelivat maasta toiseen. Esimerkiksi Azerbaidžanista se oli koulu.
Aune Mattila oli otettu palkitsemisesta, liikutus iski pintaan.
Riikka Westerlundista palkitseminen tuntuu kannustavalta. Kukkia-kvartetti on toiminut nyt viisi vuotta. Tämä oli ensimmäinen musiikkivideo.
– Tuli sellainen olo, että laadullisestikin onnistuimme aika hyvin. Hienoa, kun saimme lapsetkin videolle. Kehuja olemme saaneet, Westerlund kiteytti.
Pälkäneen elinvoimalautakunta jakaa vuosittain Tauno Sairiala -kulttuuripalkinnot.