Nuorten riskiryhmäläisten koronarokotukset alkamassa

12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotusten aloittamista käynnistellään myös Pälkäneellä ja Kangasalla.

THL suosittelee riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten koronarokotusten aloittamista. Kangasalan sosiaali- ja terveyspalveluiden mukaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokote on tällä hetkellä ainoa 12–15-vuotiaille soveltuva rokotevalmiste, ja sitä aloitetaan myös Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella antamaan myös tälle ikäryhmälle rokotteen saatavuuden mukaan.

Riskiryhmiin 1. ja 2. kuuluvien 12–15-vuotiaiden nuorten ajanvaraus hoituu soittamalla koronarokotusten ajanvarauspuhelimeen tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen koronarokotukset@kangasala.fi.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden mukaan seuraavan kerran uusia aikoja rokotuksiin eri ikäisille avautuu varattavaksi juhannusviikolla, kun tieto saapuvasta rokote-erästä varmistuu.

Erilliseen koronapuhelimeen tulevien puheluiden määrä on vähentynyt viime aikoina puoleen. Puheluita tuli esimerkiksi kesäkuun toisen viikon aikana 347. Yhteydenottopyyntöihin on vastattu keskimäärin puolessa tunnissa.

Lauantaina raportoitiin kahdesta uudesta koronatartunnasta Kangasalla. Pälkäneellä jatkettiin nollalinjalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?