Kesä sulkee ovia kunnissa – terveyspalvelut säästöliekille juhannuksesta, virastot kiinni heinäkuun ensimmäisen viikonlopun jälkeen

Kesäaika sulkee tai supistaa terveyspalveluita Pälkäneellä ja Kangasalla. Kiireetön vastaanottotoiminta toimii monin paikoin supistetusti juhannuksesta alkaen, ja esimerkiksi reseptien uusinnat toivotaan hoidettavan kuntoon jo ennen juhannusta.

Paikallisten terveysasemien palvelut on keskitetty 28.6.–8.8. Kangasalan keskusterveysasemalle sekä Vatialan ja Pälkäneen asemille; Ruutanan, Sahalahden ja Luopioisten terveysasemat ovat suljettuina 28.6. alkaen 8.8. asti.

Hoidon tarpeen arvio tehdään ensisijaisesti terveysasemilla, jotka ovat avoinna arkisin kello 8–15. Yhteistoiminta-alueen terveyskeskuspäivystys Herttualantiellä on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–15 ja kiirevastaanotto maanantaista torstaihin kello 15–21.

Koronaneuvonta ja ajanvaraus koronatestiin toimii maanantaista perjantaihin numerossa 03 5655 4030.

Suun terveyspalvelut on kesällä pitkälti keskitetty Kangasalan keskushammashoitolaan. Ruutanan ja Sahalahden hammashoitolat ovat suljettuna alkaen 28.6., Suoraman hammashoitola alkaen 5.7. ja Pälkäneen sekä Vatialan hammashoitola 12.7. alkaen. Luopioisten hammashoitola sulki ovensa jo kesäkuun alussa. Hammashoitolat palaavat toimintaan elokuun toisella viikolla.

Muistihoitajan vastaanotto on suljettuna juhannuksesta elokuun puoliväliin. Fysioterapia Pälkäneen terveysasemalla on suljettuna 27.7. alkaen 22.8. asti.

Äitiys- ja lastenneuvoloissa tehdään juhannuksen jälkeen elokuun toiseen viikkoon asti vain raskaana olevien ja alle 1-vuotiaiden sekä välttämättömiksi nähdyt leikki-ikäisten tarkastukset.

Saman ajanjakson ehkäisyneuvola toimii supistetusti, mutta sähköinen palvelu toimii normaaliin tapaan.

Diabetestarvikejakelu on suljettuna 19.7. ja 1.8. välisen ajan. Mielenterveys- ja päihdepalvelujen yksiköt ovat avoinna läpi kesän, mutta niidenkin toiminta on juhannuksen jälkeen supistettua 8.8. asti.

Virastot ovat Pälkäneellä ja Kangasalla suljettuina 5.–25. heinäkuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?