Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä – kuorman varmistaminen yhtenä painopisteenä

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa maanantaista sunnuntaihin 19.–25.7. Valtakunnalliseen tehovalvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset. Valvontajakso on samalla osa Euroopan liikennepoliisiverkoston Euroopan laajuista valvontateemaa.

Yksi poliisille asetetuista liikenneturvallisuustyön painopistealuista 2021 on raskaan liikenteen valvonta. Valvonnan tavoitteena on sekä liikenneturvallisuuden parantaminen että harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.

– Valvontaa kohdennetaan erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta kertoo.

Lisäksi tämän valvontajakson erityisteemana on ammattikuljettajien ajonaikaisen tarkkaamattomuutta aiheuttavien tekijöiden valvonta.

– Kuljettajien puhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden käyttöön ajon aikana tullaan puuttumaan. Lisäksi kuljettajan näkökentän esteisiin, kuten kojelaudan päälle rakennettuihin ja asennettuihin tasoihin tai tuulilasin kiinnitettyihin koriste -esineisiin tullaan puuttumaan, Ihalainen sanoo.

Erityisen tärkeää on hyvä näkyvyys ohjaamosta etuoikealle, varsinkin näin kesäaikaan, kun liikkeellä on paljon jalankulkijoita, ja pyöräilijöitä, erilaisia sähköisiä kulkuvälineitä unohtamatta.

Viime vuoden heinäkuussa vastaavan valvontaviikon aikana tarkastuksiin käytettiin 2 665 työtuntia ja tarkastettiin 1 668 raskasta ajoneuvoa. Tarkastetuista ajoneuvoista 321 oli ulkomaalaisia. Valvonnan aikana määrättiin kaiken kaikkiaan yli 500 eri seuraamusta.

Tällä kertaa tavoitteena on noin 1 600–1 800 ajoneuvon tarkastaminen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?