Marjametsään lähtijä – muista nämä!

Sisä-Suomen poliisilla oli 21.7. Jämsän ja Mäntän rajalla tehtävä, jossa hillaan lähtenyt pariskunta oli eksynyt suoalueille. Pariskunnalla oli mukanaan yksi puhelin, jolla ehti soittamaan tyttärelle. Tämän jälkeen puhelimesta loppui akku. Kello 17 aikaan alkaneella reissulla ei ollut mukana evästä eikä juomaa, ja viimein pariskunta eksyi vielä toisistaan. Toinen löysi autolle, mutta toinen eksyi soiseen metsään.

Poliisilla oli haasteellista löytää oikea suoalue ja siellä oleva pariskunnan auto tyttären kertomien vanhojen marjapaikkojen perusteella. Auto kuitenkin löytyi, minkä jälkeen tehtävälle hälytetty poliisikoira otti nopeasti jäljen ylös, ja eksynyt löytyi kello 21 jälkeen.

Marjastaja, muista ennen metsään lähtöä:

  • kerro marjareissusta ja sen suunnasta läheiselle
  • lataa puhelimeesi 112-sovellus ja huolehdi akun latauksesta, myös virtapankki kulkee kätevästi mukana
  • pakkaa reppuun eväät ja juotavaa
  • pukeudu kirkkaasti ja seuraa ajan kulumista
  • jos eksyt, soita rohkeasti hätäkeskukseen ja vältä soittelua tuttaville sekä sukulaisille, jotta virtaa puhelimessa riittäisi paikantamiseen ja etsijöiden yhteydenottoihin
  • hakeudu avoimelle paikalle odottamaan apua

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?