Koronarokotuksen tehosteväliä voi nyt aikaistaa Kangasalla ja Pälkäneellä – tehosteaikoja on tarjolla rokotteen saatavuuden mukaan

Koronarokotuksen tehosteväliä on nyt mahdollista aikaistaa rokotteen saatavuuden mukaan Pälkäneellä ja Kangasalla. Jos haluaa vaihtaa jo annetun tehosterokotteen ajankohtaa, pitää perua aikaisemmin annettu aika ja varata itse uusi aika verkkoajanvarauksen kautta.

Tehosterokotteen voi ottaa 8–12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositus on kuitenkin edelleen, että tehosterokote otetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta.

Uusia tehosteaikoja on tarjolla ajanvarausjärjestelmässä rokotteen saatavuuden mukaan. Ajanvarausta tehdessä tulee huomioida, että valitsee oikean valmisteen tehosteajan. Sekä Pfizerin että Modernan rokotteille on omat aikalajit ajanvarausjärjestelmässä.

Tehosteaikojen muutospyynnöt ovat Kangasalla ruuhkauttaneet täysin koronarokotusten ajanvarauspuhelimen sekä sähköpostin. Uusi toimintamalli vapauttaa hoitajien resurssia rokottamiseen. Mikäli on laittanut tehosteajan muutospyynnön sähköpostilla eikä yhteydenottoon ole vielä vastattu, tulee toimia uuden ohjeistuksen mukaisesti. Tehosteaikojen muutokset pitää tehdä verkkoajanvarauksen kautta.

– Tehosterokotteiden aikaistaminen ei saa hidastaa kunnissa ykkösrokotusten edistymistä. Ensin pitää mahdollistaa kaikille halukkaille ensimmäinen rokoteannos, Kangasalan hoitotyön johtaja Jenni Aunio-Ahmavuo tähdentää.

THL uutisoi keskiviikkona, että Modernan rokotetta voi jatkossa käyttää myös alle 18-vuotiaiden rokottamiseen. Muutoksesta johtuen 12–15-vuotiaat riskiryhmäläiset sekä kaikki 16 vuotta täyttäneet voivat varata ajan jatkossa myös Modernan rokotteelle.

– Tämä nopeuttaa nuorten rokotusten edistymistä huomattavasti, Aunio-Ahmavuo sanoo.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?