Poliisi valvoo metsästyksen aloittamista viikonloppuna

Poliisi suorittaa tehostettua erävalvontaa sorsan- ja karhunmetsästyksen aloitusviikonloppuna 20.–22.8. yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa koko maassa.

Luonnonvarakeskuksen tilastojen ja Suomen Riistakeskuksen mukaan riistanhoitomaksun maksoi yli 300 000 metsästäjää vuonna 2020. Heistä noin 203 000 kävi metsällä. Väkilukuun suhteutettuna määrä on korkea verrattuna muihin Euroopan maihin.

Ravintohoukuttimien käyttö vesilintujen metsästyksessä on monin paikoin lisääntynyt jatkuvasti. Ruokintapaikoilla ammutaan suurien lintumäärien vuoksi runsaasti laukauksia. Vilkkain metsästysajankohta osuu auringonlaskun tietämille. Usein viimeiset laukaukset ammutaan lähes pimeässä taivaan tai veden kajoa vasten, jolloin riistaeläimen tunnistaminen perustuu pelkästään eläimen silhuettiin, ja saaliiksi päätyy niissä olosuhteissa myös rahoitettuja lintuja.

Valvontaa kohdennetaan erityisesti alueellisesti vilkkaimmille metsästyspaikoille ennen auringonlaskua.

Karhun metsästyskiintiö vuonna 2021 on edellisvuosia suurempi, ja suurempien kiintiöiden tavoitteena on pysäyttää kannan kasvu. Karhunpyyntiä suunnataan erityisesti Pohjois-Karjalaan.

Poliisihallitus tiedottaa valvonnan valtakunnallisista tuloksista 24.8.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?