Voimaksi viikolle: Kasvokkain

Jukka Heroja.

Kuorotoiminta jäi tauolle Kangasalan seurakunnassa viime vuoden puolella, ensimmäisen adventin messussa. Sen jälkeen kuorolaiset ovat saaneet vain yksityisiä laulutunteja kanttoreilta. Laulutuntien tarkoitus on ollut pitää lauluääni kunnossa ja antaa uutta haastetta uskollisille kuorolaisille. Tärkeää on ollut myös se, että kuoronjohtajien yhteys kuorolaisiin säilyisi.

Tulevana sunnuntaina puhumme lähimmäisestä. Kuka hän on ja miten häntä huomioin? Miten häntä kohtaan toimin? Kanttorina mieleen tulevat nyt kaikki musiikkiryhmien vapaaehtoiset, jotka odottavat tietoa aloituspäivistä. Halutaan tietää, milloin kirkkoon pääsee laulamaan ja millä kappaleilla bändi aloittaa kauden. Kuten virressä 525 lauletaan, voimme kysyä “Keiden kanssa, mihin suuntaan polku tänään avautuu? Millä tavoin Isän tahto meissä tänään tapahtuu?”

Vaikka pian pääsemmekin taas aloittamaan toimintaa omien musiikkiryhmiemme kanssa, emme voi olla varmoja, että kaikki haluavat jatkaa harrastustaan pitkän sulkuajan jälkeen. Kotona oloon on totuttu ja lauluharrastuksen tilalle on voinut tulla jo uusi harrastus. Uskon kuitenkin, että valtaosa palaa innoissaan nauttimaan yhdessä laulamisesta ja tapaamaan kuorokavereita.

Musiikkitoiminnan aloituksen lisäksi saamme iloita siitä, että konsertteja on kesän aikana ollut kuten ennen pandemiaakin; musiikkituokiot ovat keränneet satamäärin kuulijoita, ja uusi musiikkifestivaali on iloinnut hienosta aloituksesta suunnitellen jo jatkoa tulevalle vuodelle.

Voimme iloita ja muistaa, että “Suurempi kuin sydämeni Jumalan on rakkaus.”

Jukka Heroja

Johtava kanttori, Kangasalan seurakunta

Kesän viimeinen keskipäivän musiikkituokio Kangasalan kirkossa pidettiin ke 25.8. klo 12. Sanna Osmala, urut ja piano, Jukka Heroja, sello ja laulu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?