Koronanäytteitä tutkittiin Pirkanmaalla ennätyksellinen määrä – koronanyrkin mukaan rajoituksista luopuminen edellyttää nykyistä korkeampaa rokotuskattavuutta

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä totesi tiistaina, että rokotuskattavuutta tulee saada vielä korkeammaksi, jotta rajoituksista voidaan luopua.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen määritellään edelleen olevan koronan leviämisvaiheessa. Koronaviruksen ilmaantuvuus on 86 tapausta 100 000 asukasta kohden kuluneen kahden viime viikon ajalta. Positiivisten testitulosten osuus Fimlabissa tutkituista näytteistä on viikon ajalta 1,7 prosenttia. Fimlab tutki viime viikolla ennätykselliset yli 11 000 koronanäytettä.

Viime viikolla todettiin yhteensä 236 koronatartuntaa, joista selvitettiin 149 tartunnan lähde. Eniten tartuntoja todettiin tuttuun tapaan perheiden sisällä, yhteensä 67 kappaletta. Sukulaisten ja ystävien tapaamisista todettiin 31 tapausta ja yksityisistä juhlista kahdeksan. Ulkomailta tuli 19 tartuntaa. Työpaikoilta todettiin seitsemän tartuntaa seitsemässä eri työpaikassa.

Kouluissa todettiin viime viikolla kymmenen tartuntaa, joista kahdeksan oli samasta alakoulusta. Ravintoloista tai baareista todettiin kolme tartuntaa. Yksittäisiä tartuntoja todettiin liikennevälineestä, vapaa-ajan harrastuksesta sekä kaksi tartuntaa muista tunnetuista koronakontakteista.

Koronaan liittyvä sairaalahoidon tarve on viime viikkoon nähden pysynyt ennallaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?